Mersin terör operasyon: 6 gözaltı

Tarih: 18 Mart 2022 Cuma 11:58

Mersin polisi, Suriye’de örgüt içerisinde faaliyet gösterdikten sonra kente gelen 6 örgüt üyesini yakalayarak gözaltına aldı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik operasyonları devam ediyor.
Operasyonlar kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, örgüt içerisinde Suriye'de faaliyet gösterdikten sonra Mersin'e gelerek sivil yaşantılarını sürdürdükleri yönünde bilgiler elde eden polis, örgüt mensuplarıyla ilişki ve irtibatları olduğu değerlendirilen 6 şüpheli yakalandı.

Ayrıca, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün yapılarını, mensuplarını, eylem ve faaliyetlerini övücü, yüceltici, destekleyici mahiyette sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaptığı tespit edilen 9´u Mersin'de 1´i Diyarbakır'da toplamda 10 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak eş zamanlı operasyon düzenelndi. Operasyonda Y.Ş., E.Ç.K., A.A., F.J., B.A., İ.E., şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden K.B., S.F., H.İ., A.N. ise aranıyor. Firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik aramaların devam ettiği bildirildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA