Aysel Yenidoğay’dan söyleşi ve imza günü

Tarih: 17 Mart 2022 Perşembe 16:42

Gazeteci-Yazar Aysel Yenidoğanay, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına dizi 2’nci söyleşisini ve romanının imza gününü Mersin’de gerçekleştirdi.

Aslen Adanalı olan ve şimdilerde Bodrum'da yaşayan Kadın Hakları savunucusu Gazeteci-Yazar Aysel Yenidoğanay, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına başlattığı söyleşilerinin ikincisi ile son romamın Başak ve Nerve'nin imza gününü Mersin'de yaptı. 
'Kadınlar Güldükçe Güzelleşir Dünya' başlığıyla Sokak Kitap ve Kahve Evi’nde yapılan söyleşiye Mersinlilerden büyük ilgi gördü. Söyleşide okurları ile buluşarak, şiir, öykü kitaplarının yanı sıra son çıkan kitabı Başak ve Nevre kitaplarını da imzalayan Yenidoğanay, 35 yıllık yazı deneyimlerine dair paylaşımlarda yaptı. Yazar Yenidoğanay, söyleşilerini Türkiye genelinde sürdürecek.
'BİZ KADINLAR ARTIK ŞİDDET GÖRMEK İSTEMİYORUZ'
Kadın cinayetlerine tepki amaçlı böyle bir etkinliği düzenlediğini söyleyen Gazeteci -Yazar Aysel Yenidoğanay, "Her gün ama her gün kadınlar öldürülüyor yaşadığım coğrafyada. Ne kadın cinayetleri bitiyor ne şiddet ne de taciz ve tecavüzler. Ciddi cezai yaptırımlar uygulanmıyor faillere. Kadınlar savunmasız ve korunmasız bırakılmışlardır. Kadınları ciddi bir şekilde koruyacak bir yasa yok. Yasa boşluğundan yararlanarak elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyorlar aramızda şiddet uygulayanlar, tacizciler, tecavüzcüler ve katiller. Biz kadınlar artık şiddet görmek istemiyoruz. Katillerimizle birlikte yaşamak istemiyoruz. Biz ölmek istemiyoruz! Bunun içindir ki İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak adına çıktığım bu yolda beni yalnız bırakmayacağınızı biliyorum" diye konuştu.


Etiket: Mersin, Aysel Yenidoğanay, imza, söyleşi, Sokak Kitap Evi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA