Sporcu çocuklarda fiziksel ve psikolojik sorunlar anlatıldı

Tarih: 27 Şubat 2022 Pazar 10:49

Çukurova Basketbol Akademi tarafından sporcu çocuklarda görülen fiziksel ve psikolojik sorunlar ile çözümlerini konulu seminer düzenlendi.
Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi bünyesindeki Çukurova Basketbol Akademi tarafından düzenlenen, sporcu çocuklarda görülen fiziksel ve psikolojik sorunlar ile çözümlerinin masaya yatırıldığı seminer büyük ilgi gördü. 
 
Yenişehir Belediyesi Akademi'deki seminerde, ÇBK'nın sağlık sponsoru olan MedicalPark Mersin Hastanesi'nde görevli Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Doç. Dr. Abdullah Özyurt ile Klinik Psikolog Nisa Nur Maraş konuşmacı olarak yer aldı. Doç. Dr. Özyurt,  'Sporcu Çocuklarda Hayat Kurtaran Manevralar', Klinik Psikolog Maraş ise 'Çocuğum İçin Önce Ben' başlıklı sunum gerçekleştirdi. 
 
DÜZENLİ TARAMA HAYAT KURTARIR
Kalbin çalışma prensibi, damar tıkanıklığı ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi veren Özyurt, sporcularda ve çocuklarda kalp sağlığı konusunun üzerinde durarak; ventriküler taşikardi, konversiyon, katılma nöbeti ve ani kardiyak olaylara ne şekilde müdahale edilmesi gerektiğini videolarla anlattı. Özyurt, düzenli kalp taramasının hayat kurtaracağını vurguladı.
 
Psikolog Nisa Nur Maraş ise saygı, sevgi ve iletişimin çocuk gelişimindeki önemine dikkat çekerek, 'Çocuklarla nasıl iletişim kurulmalı?', 'Çocukluk dönemi ihtiyaçları nelerdir?' ve 'Ne zaman psikolojik destek almalıyız?' gibi soruları yanıtladı. Maraş, çocuklarda okul öncesi semptomlara müdahale edilmediğinde, sorunun ilerleyen yaşlarda artarak kendini göstermeye devam edeceğine dikkat çekti. 
 
Seminere sporcular ve velilerin yanı sıra, ÇBK Genel Koordinatörü Ender Ünlü ile kulüp psikoloğu Uzm. Klinik Psikolog Asena Kanat da izleyici olarak katıldı. Selamlama konuşmasında kulüp hedeflerinden söz eden Genel Koordinatör Ünlü, gençlerin akademik ve bilimsel gelişimlerine de katkı sağlamak istediklerinin altını çizdi. 
 
Etkinlik, Özyurt ile Maraş'a hediye takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA