Gönüllülerden doğaya destek

Tarih: 11 Aralık 2021 Cumartesi 13:31

Minik öğrenciler doğayla, fidanlar toprakla buluşuyor, küresel iklim krizine karşı adım atıyorlar.

Mavi ile yeşilin buluştuğu Mersin Erdemli’de kent merkezinin daha da yeşil hala gelmesi için Erdemli Belediyesi, TEMA Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen 1000 fidan, kent merkezine Erdemli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri eşliğinde dikildi .
Kreş öğrencilerinden, lise öğrencilerine 300 TEMA gönüllüsü  “Daha Yeşil Bir Erdemli İçin Kaldırımları Ağaçlandırıyoruz” projesi kapsamında 1000 fidanı toprakla buluşturdu.
Alata Mahallesi’nde gerçekleşen fidan dikimine Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, TEMA vakfı Erdemli temsilcisi Murat Başer, 300 öğrenci, öğretmenler ve basın mensupları katıldı. Etkinliğe hep bir ağızdan Orman şarkısı söyleyerek başlandı. Öğrenciler, yeşil bir Erdemli için kentteki birçok kaldırım noktalarına, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ile birlikte fidanları özenle diktiler ve suladılar.
Başkan Tollu’nun etrafını çevreleyen öğrencilerin başkana ilgisi yoğundu. Öğrencilerin fotoğraf isteğini geri çevirmeyen Mükerrem Tollu, öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Başkan Mükerrem Tollu, belediye ekiplerinin öğrenciler için hazırladığı ikramları, öğrencilere tek tek ikram etti. Öğrenciler ikram sonrası kent merkezindeki parklarda doyasıya eğlendiler.
Üreten Belediyecilik anlayışı ile kentin çevre düzenlemesinde kullanılacak olan çiçek ve bitkileri kendi serasında yetiştirdiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli için mavi ile yeşilin buluştuğu kent adını koydular malumunuz. Gerçekten Erdemlimiz, bu dünyanın en güzel kentlerden bir tanesi adeta. Biz bu dünyada cenneti yaşadığımız bir kent Erdemli. Bu kentin güzelliklerini daha da mükemmel kılmak adına, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TEMA vakfımız ile birlikte, değerli basın mensuplarımız ile birlikte kentimizin güzelliklerine güzellik katmaya gayret ediyoruz ve kentimizin sokaklarını ağaçlarla donatıyoruz. Erdemlimizin daha da güzel olması adına, Erdemlimizin daha da yeşil kalması adına bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bugün 1000 tane ağacımızı toprakla buluşturduk” diye konuştu.
Dikilen fidanları herkesin sahiplenmesi gerektiğini ifade eden TEMA Erdemli temsilcisi Murat Başer, “Hem diktiğimiz fidanı aslında biz her diktiğimiz yerde esnafımıza, vatandaşımıza emanet ediyoruz, ağacı sahiplenmesini istiyoruz” diye konuştu.
TEMA gönüllüsü bir öğrenci, “Bugün Erdemli’ye biz ağaç diktik. Çok mutluyuz, gelecek nesillere temiz bir Erdemli bırakmak istiyoruz. Doğayı sev yeşili koru” diye konuştu.
Bir diğer TEMA gönüllüsü öğrenci, “Yeşil bir Erdemli için ağaç diktik çok mutluyuz. Bugün çok güzeldi bugünü hiç unutmayacağım” diye konuştu.
Bir diğer TEMA gönüllüsü öğrenci ise” Ağaçlar olmasaydı, dünya güzel olmazdı, hiçbir yer güzel olmazdı. Nefes alamazdık ölürdük” diye konuştu.
Öte yandan öğrenciler fidan dikimi sonrası etkinlikten oldukça memnun ayrıldı.

 


Etiket: Mersin, Erdemli, TEMA, Fidan, Mükerrem Tollu,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA