Fırtınanın ardından kar ve yağmur geliyor

Tarih: 7 Aralık 2021 Salı 16:34

Çeşitli kış şartları yurdun dört bir yanında kendini gösterirken Mersin’e de fırtınanın ardından kar ve yağmur geliyor.

Mersin'de şiddetli fırtınanın ardan bu kez de yağmur, yüksek kesimler de ise kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji yapılan açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Türkiye'nin dört bir yanında kış kendini hissetirmeyi sürdürüyor. Kış şartları nedeni ile Çukurova Bölgesi'ndeki Mersin, Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Toroslar mevkisinde ise yoğun kar yağışı bekleniyor. 
Meteorolojiden yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de beklenen yağışların, Mersin, Adana, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde etkili olacağı bildirildi. Yağış, kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak, Toroslar mevkisinde ise yoğun kar şeklinde olacak. Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
Mersin'de de hissedilecek olan kuvvetli ve çok kuvvetli olmak üzere, genellikle bağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (30-60 kilogram/metrekare), Toroslar Mevkii'nde ise yoğun Kar yağışı (15-30 cm) şeklinde olması bekleniyor.
Bu arada, başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Anamur, Gülnar, Silifke Mut, Erdemli, Çamlıyayla, Tarsus, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir belediyeleri de hem sosyal medya hesaplarında hem de mesaj yolu ile vatandaşları uyarmayı ihmal etmedi. Özellikle çiftçilerin dikkatli olması istenirken, seralara zarar verilmesinden korkuluyor. 


Etiket: Mersin, fırtına, kar, yağmur, sel, afet


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA