Özel çocuklar ara tatili piknik yaparak değerlendirdi

Tarih: 20 Kasım 2021 Cumartesi 12:48

Büyükşehir Belediyesi, ‘Mola Evi’ne gelen özel gereksinimli öğrencilerin ara tatili daha iyi değerlendirmeleri ve doğada sosyalleşmeleri için Kuyuluk Piknik Alanında ‘Kaynaştırma ve Motivasyon’ etkinliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi,“Mola Evi” hizmetinden yararlanan özel gereksinimli bireylerin ara tatili daha iyi değerlendirebilmeleri için ‘Kaynaştırma ve Motivasyon Etkinliği’ düzenledi.

SOKAK VE GÖLGE OYUNLARI OYNANDI

Kuyuluk Piknik Alanı’nda yapılan etkinliğe yürüyüşle başlayan katılımcılar,beden eğitimi öğretmeni Fatma Nur Yılmaz’ın gözetiminde sokak oyunlarından mendil kapmaca oynadı.Etkinlikte, Yiğit Murat Cevizli babasıyla Hacivat ve Karagöz gölge oyununu oynayarak hem arkadaşlarını hem de etkinliğe katılan aileleri eğlendirdi.Sokak oyunlarının ardından serbest zamanda piknik alanı içerisinde bulunan parka da giden çocuklar, arkadaşlarıyla birlikte doyasıya eğlendi.

Mersin ve Tarsus Mola Evi’nden yararlanan özel çocuklar ve aileleri, ara tatil kapsamında düzenlenen piknik ve sahilde bisiklet sürme etkinliklerine de katıldı. Yeni açılan Tarsus Mola Evi’nden faydalanan çocuklar ve aileleri, Toroslar’da bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni de gezdi. İki Mola Evi’nin öğrencileri ve aileleri tanışırken, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında da bilgi sahibi oldular.


Etiket: haber, mersin, büyükşehir


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA