Toroslar’da ’Tek Millet, İki Devlet’ paneli düzenlendi

Tarih: 9 Kasım 2021 Salı 15:32

Toroslar Belediyesi, Karabağ Zaferi’nin 1’inci yıl dönümünü, ’Vatan Muharebesi: Tek Millet, İki Devlet’ paneliyle taçlandırdı.

Mersin'de Toroslar Belediyesi tarafından Karabağ Zaferi'nin 1'inci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen  'Vatan Muharebesi: Tek Millet, İki Devlet' panelinde; yaklaşık 30 yıldır Ermeni işgalindeki topraklarını geri alan Azerbaycan’ın tarihi harekat sırasında verdiği mücadele ve 44 günde gelen zaferde Türkiye’nin desteğine dikkat çekildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği panele; MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, İl ve İlçe Kurum müdürleri, Siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Türk ve Azerbaycanlı vatandaşlar katıldı.

Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Khaladdin İbrahimli’nin moderatörlüğünü yaptığı panelde; Azerbaycan eski Dışişleri Bakanı ve Bosna Hersek Büyükelçisi Prof. Dr. Vilayet Guliyev, Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Koç, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Turaç Aliyeva ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Merziye Memmedli konuşmacı olarak yer aldı.

 Burada konuşan Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; "Öncelikle Azerbaycan'ın 44 gün süren destansı mücadelesinde şehit düşen yiğitlerimize Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar dilerken, şu anda ruhları üzerimizde dolaşan tarihe mal olmuş tüm şehitlerimiz ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Gazi Osman Bey’den Gazi Ahmet Muhtar Paşaya kadar Türklerin ayak bastığı her yeri vatan yapan tüm gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu vesileyle güçlü Azerbaycan'ın temellerini atan umum milli lider Haydar Aliyev'i de burada rahmetle yad ediyorum. Karabağ'ı 30 yıllık hasretin ardından ana vatanla buluşmasını sağlayan Azerbaycan ordusunun neferlerini bu vesileyle kutluyor ve onları dualarla cepheye gönderen anaların ellerinden öpüyorum. Bu zaferle Kafkasların tarihinde yeni bir sayfa açılmıştır. Bu yeni bir başlangıçtır. Millette kişileri birbirine bağlayan nesne, sadece kök birliği, çıkar ve ihtiyaç değil, bunlarla birlikte ve aynı zamanda ülkü olduğu bilinciyle bir kez daha haykırıyoruz ki Karabağ Azerbaycan'dır, Azerbaycan Türkiye'dir" dedi.


Etiket: mersin, toroslar, toroslarbelediyesi, atsızafşınyılmaz, karabağ, azerbaycan, panel,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA