Tarsus’ Belediyesi çiftçiye 500 bin fide dağıttı

Tarih: 12 Ekim 2021 Salı 16:50

Tarsus Belediyesi eKime hazır hale getirilen 500 bin karnabahar, brokoli ve marul fidesini belediye tesislerinde düzenlenen etkinlik ile çiftçilere dağıtıldı.

Tarsus Belediyesi’nin Ata Mirası olan yerli ve milli tohumlar konusunda başlattığı proje kapsamında tohum takası ile elde edilen yerli tohumlar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce kurulan seralarda ıslah edilip fideye dönüştürülüyor.

Yetiştirilen fidelerin bölgede ekimini yaygınlaştırmak amacıyla çiftçiler ile sürekli temas halinde olan Tarsus Belediyesi, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü mühendisleri tarafından ekime hazır hale getirilen fideler çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılıp Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın zehirsiz mutfaklar oluşturmak için başlattığı girişimlere ivme kazandırıyor.

Projenin başlamasından bu yana belediyenin tohum bankasında muhafaza edilip yine belediye yerleşkesinde kurulan seralarda, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri ve personelleri tarafından titizlik ve itina ile yetiştirilen milyonlarca fide daha önce ekilmek üzere çiftçilere ve halka ücretsiz şekilde dağıtılmıştı. Ekimleri yapılıp hasat döneminde tohuma ayrılan ürünler proje kapsamında yeniden fideye dönüştürüldü.

Ekime hazır hale getirilen 500 Bin adet Karnabahar, Brokoli ve Marul fideleri belediye tesislerinde düzenlenen etkinlik ile çiftçilere dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Çiftçilerimizi önemsiyoruz ama gençlerimizi daha çok önemsiyoruz. Gençlerimizin ve kadınlarımızın köylere gidip tarım yapmasını ve belediye olarak da bizlerin buna katkıda bulunması gerektiğini her gittiğim yerde ısrarla anlattım. Bir bilim okuyarak yapılmaz. Bilimi yaparken okursunuz. Ama ondan sonra da deneyini yaparsınız. Ve sonucunu görürsünüz. O sonuca göre de ne yapılması gerektiği ortaya çıkar. Bugün bu kente baktığınızda tamamen bir beton ve maalesef çiftçilerimiz mülksüzleşiyor. Ellerinden tarım alanları alınıyor, alınan bu tarım alanlarınada betonlar dikiliyor. Tabi buna farklı bir şekilde kılıf da buluyorlar. Ama bizler ısrarla göreve geldiğimizden beri Mustafa Kemal Atatürk'ün köylerde tarım, Tarımda çiftçilerimizin değerlerini, köylülerimizin değerini ön plana çıkartan bütün eylem planlarını ortaya koyduk. Daha fazlasını yapacağız. Daha fazla sizlerle bir araya geleceğiz. Ürünlerinizin değerinin artması için katma değer olması için her şeyi yapacağız” dedi.


Etiket: mersin, haber, tarsus, haluk, bozdoğan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA