İstismarcı imam bu kez tutuklandı

Tarih: 7 Ekim 2021 Perşembe 15:28

Tarsus’ta bir çocuğu istismar ettiği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan ancak tutuklanmayan imam, Adana’daki duruşmanın ardından cezaevine konuldu.

Mersin'in Tarsus ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıl hapis cezası verilen ancak tutuklanmayan imam, Adana'da yeniden yargılandığı davada 27 yıl 6 ay hapse çarptırıldı. İstismarcı imam bu kez tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Mide bulandıran olay 2015 yılında, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi'nde yaşandı. O dönem 12 yaşında olan E.S., Kuran kursu için gitti camide, imam M.D. tarafından istismar edildiğini okulundaki rehberlik öğretmenine anlattı. Bunun üzerine E.S.'nin ailesine haber verildi, okula polis çağırıldı. Yaşadıklarını bir kez de polise anlatan E.S.'nin ifadesi ve ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan M.D., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

TUTUKLANDI, SERBEST KALDI
Olayla ilgili olarak imam M.D. hakkında Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada ilginç bir gelişme yaşandı. Cezaevinde bulunan M.D., ikinci duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 25 Nisan 2019'da Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmadan, vicdanları sızlatan bir karar çıktı. Mahkeme heyeti suçlu bulunduğu için 25 yıl hapis cezası verdiği M.D.'nin tutuklanmasına gerek görmedi. 

SONUNDA CEZAEVİNE GİRDİ
Kamuoyunda büyük yankı uyandıran karara yapılan itirazın ardından imam M.D., Adana'da yeniden yargılandı. Adana 12'nci Ceza Dairesi'nde görülen davaya katılan imam M.D., suçlamaları kabul etmeyerek beraatini talep etti. Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanığı 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Yeniden serbest kalma ümidi suya düşen imam, elini kolunu sallayarak girdiği duruşma salonundan kelepçeyle çıkarıldı.


Etiket: mersin, tarsus, adana, taciz, istismar, imam, asayiş, güvenlik, adliye, polis, çocukistismarı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA