7 bin yıllık höyükte kazı başladı

Tarih: 19 Ağustos 2021 Perşembe 12:26

Toroslar ilçesinde bulunan Yumuktepe Höyüğü’nde kazı Prof. Dr. İsabelle Caneva başkanlığında başladı.

Mersin'de milattan önce 7 binli yıllara uzanan geçmişiyle bilinen Yumuktepe Höyüğü'nde, sezon kazısı İtalya Lecce Salento Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsabelle Caneva başkanlığında başladı.

Merkez Toroslar ilçesinde bulunan ve Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yumuktepe Höyüğü'nde geçtiğimiz yıl, koronavirüs nedeni ile sadece koruma ve temizlik çalışması yapılırken bu yıl da İtalya Lecce Salento Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İsabelle Caneva başkanlığında yeniden başladı.

Milattan önce 7 binlerde başlayıp milattan sonra 13'üncü yüzyıla kadar kesintisiz devam eden bir tabakalaşmaya sahip olan Yumuktepe Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında yaklaşık 9 bin yıllık bir geçmişin izin kendini gösteriyor. Mersin ve Çukurova coğrafyası için de önemi bir tarihi kalıntı olan Yumuktepe Höyüğü, Çukurova kronolojisini de gözler önüne seriyor.


Etiket: Mersin, Toroslar, Yumuktepe, kazı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA