Sinop’a yardım eli uzandı

Tarih: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 10:55

Sinop’taki sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım malzemesi gönderildi.

Yenişehir Belediyesi, Sinop’ta yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara yardım elini uzattı. Gıda, temizlik maddesi, çocuk bezi ve mama gibi ürünleri taşıyan kamyon yola çıktı. 

Belediyenin öncülüğünde Güney Ecza Kooperatifi ve Prof. Dr. Fevziye Toros’un katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri bölge halkına ulaştırılmak üzere kamyona yüklenerek yola çıktı. Bebek bezi, bebek maması, ıslak mendil, maske, el dezenfektanı, sıvı sabun, kadın pedi ve kuru bakliyattan oluşan kolilerin yanı sıra afet bölgesinde kullanılmak üzere iki adet de çadır gönderildi.

Yardım kamyonundaki ihtiyaç malzemelerini bölgeye ulaştırmak için yola çıkan belediyeye bağlı Sosyal Hizmet Ekiplerini ana hizmet binası önünden yolcu eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, iklim değişikliği nedeniyle birçok felaketin yaşandığını söyledi. Özyiğit, "Sinop’ta, Kastamonu’da, Batı Karadeniz’deki sel felaketinde hem can kayıpları var hem de maddi hasarlar var. Maalesef iklim değişikliğinin yarattığı bu ortamda sıcağı çok sıcak yaşıyoruz, orman yangınlarına sebebiyet veriyor, ya da yağmuru afaki ve sele dönüşmesi şeklinde yaşıyoruz. İklim değişikliğine yönelik almamız gereken tedbirlerde aslında çok geç kalındı" dedi. 

Özyiğit, selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini de iletti. 


Etiket: mersin, yenişehir, yenişehirbelediyesi, abdullahözyiğit,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA