Geleceğin şefleri öğrenmek için ter döküyor

Tarih: 1 Şubat 2025 Cumartesi 10:55

Mersin Halk Eğitim Merkezi’nde aşçılık ve pastacılık alanında usta öğretici olarak görev yapan Nurcan Demirezen, öğrencileriyle birlikte mutfak sanatları alanında önemli çalışmalar yürütüyor.

Mersin’in mutfak kültürünü modern tekniklerle harmanlayan öğrenciler, hem yerel hem de uluslararası gastronomiye yön verecek yeni şefler olarak yetişmeye devam ediyor. Mersin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü yüksek lisans mezunu olan Nurcan Demirezen, sektörel tecrübelerini genç aşçılara aktararak Türkiye’nin gastronomi sektörüne yeni yetenekler kazandırıyor.

Teknik Müdür Yardımcısı Ceren Koral'ın desteğiyle yürütülen eğitimlerde, profesyonel mutfak teknikleri, dünya mutfağından lezzetler ve Türk mutfağının geleneksel tatları üzerine uygulamalı dersler veriliyor. 

TURİZM SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLIYORLAR

Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Naci Durmaz, yetişen aşçıların hem kendi ekonomilerine hem de bölge turizmine büyük katkı sağladığını belirterek, "Gastronomi alanında kendilerini geliştiren bu gençler, Türkiye’nin dört bir yanındaki otellerde ve restoranlarda istihdam edilerek turizm sektörüne katkı sağlıyor" dedi.

Öte yandan gastronomi eğitimi alan öğrenciler şu isimlerden oluşuyor: Beren Çoban,  Abdülkadir Karakeçili, Ömer Ercan Ay, Aslı Gülez, Songül Arı, Muhammed Nureddin Temürci, Selin Eskiocak Aşkaroğlu, Ayşe Gül Gürbüz, Hasan Ali Dönmez, Asya Bağcı, Gülşah Uygun, Semanur Tatlı, Akın Durmuş Öz, Rumeysa Akdemir, Nadiye Nalan Koçer.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA