Başkan Gergin: Türkiye, girişimci iş kadını sayısını artırmak zorundadır

Tarih: 15 Ocak 2025 Çarşamba 11:39

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Süheyla Gergin, iş dünyasının, kadınların üretici yönünü iyi kullanması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin girişimci iş kadını sayısını artırmak zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ve Garanti BBVA’nın Adana Ticaret Odası’nda (ATO) düzenlediği “Ticaretin Kadınları Buluşması”nın açılışına konuşmacı olarak davet edilen Başkan Gergin, kadınların Adana’nın ve Türkiye’nin geçmişten gelen sosyokültürel ve ekonomik yapısında hep öncü rol üstlendiğine dikkat çekti.
“LİSELERDE TOPLANTILAR DÜZENLİYORUZ”
Anadolu’da kurulan ilk iş kadınları derneği olarak ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak katkı sunan kadınların tecrübe ve birikim anlamında kendi içlerindeki entegrasyonunu da kadın iş gücü motivasyonu açısından çok önemsediklerini söyleyen Süheyla Gergin, “Bu açıdan bakıldığında girişimci iş kadınlarının artması için geçmişten bu yana özverili bir çalışma yapıyoruz. Lise düzeyindeki öğrencilerimizle uzun yıllardır bir araya geliyoruz. Öngörüsü, vizyonu, geleceği şekillendirmesi açısından pozitif bakış açısına sahip girişimcilere ihtiyacımız olduğu şu dönemde kadınların okulda, evde ve işyerlerinde ekonomik ve toplumsal gelişime büyük katkı sağlayacak özellikleriyle toplumu yönlendirebileceğine inanıyoruz” dedi.
“KADINLARIN ÜRETİCİ YÖNÜ İYİ KULLANILMALIDIR”
Kadın gücünün, aklının ve üretici yönünün ticari olarak öne çıkması için merkezi idarelerin de desteğine ihtiyaç duyulduğunu kaydeden yanı sıra Adana, Çukurova ve Türk iş dünyasının kadınların üretici yönünü iyi kullanmak durumunda olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Gergin, şunları söyledi:
“Dünya gelişiyor. Global bir eksende ilerleyen dünya ülkelerinin ticari hayattaki kadın sayısıyla Türkiye’dekini karşılaştırdığımızda veriler çok da içimize sinmiyor.  Son İşgücü Araştırması sonuçlarına göre 15 ve daha yukarı yaştaki nüfusun işgücüne katılma oranının kadınlarda yüzde 35,1, erkeklerde ise yüzde 71,4 olduğunu görüyoruz.
“İHRACATA ODAKLANMALIYIZ”
Türkiye’nin kritik süreçten geçtiğinin bilinciyle İŞKAD olarak tüm iş alanlarında çeşitliliğe, yeni pazarlara ve dolayısıyla daha çok ihracata odaklanılmasının önemini vurguluyoruz. İşte tam bu noktada kadınların; gerek evde gerekse işyerlerinde bu gelişime büyük katkı sağlayacak özelliklere sahip olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz.  Bu açıdan bakıldığında kadınlara açılacak her kapının kentimiz, bölgemiz ve ülkemizin gelişiminde büyük rol oynayacağına inanıyoruz. Biliyoruz ki; gelinen süreçte ekonomide daha çok kadın adına yer verecek Adanamız ve ülkemiz ivme kazanacaktır.
“NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ KAYNAĞI DOĞRU KULLANILMALIDIR”
Türkiye’nin  en büyük gücü nitelikli insan kaynağı gücüdür. Tüm sektörlerde pırıl pırıl gençler, deneyimli tecrübeli iş insanları muhteşem bir uyum ve yardımlaşma içerisinde üretim ekonomisine destek veriyor. Dünyanın hiçbir yerinde  rekabetten dolayı göremeyeceğiniz bu yardımlaşma ve destek olma kültürü, Anadolu insanının ve Türkiye’nin en güçlü yönlerinden biridir. Bu gücün itici motivasyonu eşliğinde daha çok üretmek ve üretime daha çok kaynak ayırmak durumundayız. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine -gerek sosyal gerekse fikir ve üretimden gelen gücüne inanarak- kadınlarımızın daha çok iş dünyasında yer almasıyla ulaşabileceğimizi düşünüyorum.”


Etiket: ekonomi, ihracat, döviz, işdünyası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA