Çikolatada yeni trend, meyveli drajeler...

Tarih: 19 Temmuz 2021 Pazartesi 13:46

Bu bayramda misafirlere sıradan çikolatalar değil, Freeze Drying teknolojisiyle üretilen meyveli drajeler ikram edilecek.

Bu bayramda misafirlere sıradan çikolatalar değil, Freeze Drying teknolojisiyle üretilen meyveli drajeler ikram edilecek.

Bayramların yeni trendi, Freeze Drying teknolojisiyle içerisinde gerçek meyvelerin gizlendiği meyveli drajeler oldu. Dondurulan meyve çikolata ile sağlıklı atıştırmalıklara dönüşen ürün, bir drajedeki 12 kalorilik besin değeriyle günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor.

Bayram kutlamalarının en lezzetli detayını hiç şüphesiz bayram çikolataları oluşturuyor. Şekerliklerin yeni çikolata trendinde ise dondurulmuş gerçek meyvelerle kaplanan meyveli drajeler yer alıyor. Yurt dışındaki örneklerinin ardından Türkiye’de de üretilmeye başlanan bu lezzetli ürün bayram şekerliklerinde yerini almaya hazırlanıyor.

Freeze Drying yöntemiyle kurutulan meyveler doğallığını koruyor, besin değerleri ve formunu kaybetmiyor. Dondurulan böğürtlen, çilek, frambuaz, portakal, muz ve birçok farklı meyve çikolata ile bir araya getirilerek sağlıklı atıştırmalıklara dönüşürken bir drajedeki 12 kalorilik besin değeriyle çikolata ve meyveden alınabilecek günlük antioksidan ihtiyacını karşılıyor. Bayram misafirliklerinde hem ikram hem de hediye olarak yer alan meyveli drajeler günlük tüketimde de farklı lezzet deneyimleri yaşatıyor.

Meyveli drajelerin üretim süreçleriyle ilgili olarak Patiswiss Handmade Chocolates CEO’su Elif Aslı Yıldız, "Freeze Drying tekniği oldukça önemli ve meyvelere farklı bir lezzet tonu sunan bir teknik. Bir besini dondurarak değerini minimum yüzde 94 oranında korumak bu teknolojiyi uzay teknolojisi sınıfına taşıyor. Patiswiss olarak meyveleri bu besin değerlerinde tutarak en iyi çikolataları el yapımı bir üretimle hazırlıyoruz. Türkiye’de bu teknolojiyi kullanarak draje üreten ilk çikolata üreticisi olarak böğürtlen, çilek, frambuaz, portakal, muz gibi meyveleri bu teknik ile dondurup gerçek çikolata ile birleştiriyoruz. Ülkemizdeki çikolata tüketicileri meyvenin çikolata ile olan uyumunu çok seviyor. Biz Patiswiss olarak taze meyveleri doğallığını koruyarak donduruyor ve bu uyumu tüketmekten keyif alan çikolataseverlerle buluşturuyoruz. Meyveli drajelerin Kurban Bayramı’nda şekerliklerde yerini almaya başlaması bizim de bu alandaki teknolojiyi daha fazla kullanmamıza ve her geçen gün yeni dondurulmuş gerçek meyveleri çikolatayla bir araya getirmemize imkan tanıyor. Bayram şekerliklerinde misafirlerine farklı bir çikolata deneyimi yaşatmak isteyen herkese meyveli drajeleri öneriyoruz" dedi.


Etiket: mersin, bayram, çikolata, freezedrying, patiswisshandmadechocolates, elifaslıyıldız,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA