Yerli adasun21 cinsi ayçiçek hasat edildi

Tarih: 16 Temmuz 2021 Cuma 17:32

Tarsus Belediyesi tarafından ekilen yerli ayçiçeği hasat edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye tarafından toprakla buluşturulan Adasun21 cinsi yerli ayçiçeği hasat edildi. Tarladan 350 kilogram ürün alındı. 

Belediyenin, Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında, ilçeye bağlı Damlama Mahallesi'nde İbrahim Kılıç'a ait 8 dekarlık araziye, her dekarda 400 gram olacak şekilde ekilen ayçiçek, meyvesini verdi. Tarladan 350 kilogram ürün alınırken, hasada katılan Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ısrarla yerli ve milli tohum vurgusu yaptıklarını, gerçek milliyetçiliğin yerli ve milli tohuma sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Tarsus'un bir tarım kenti olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, "Ata tohumunun bugün bu ülkede ne kadar önemli olduğunu gün geçtikçe insanlarımız, özellikle de çiftçilerimiz çok iyi anlıyor. Tarsus tarım alanında ciddi potansiyele sahip. Tarımda en iyisi olup sanayi hamlelerini de o şekilde geliştirirsek, Tarsus adına birçok şeyi başarmış olacağız. Önümüzdeki dönemde bin dönümden daha fazla ekili alan yaratacağız" dedi.


Etiket: mersin, tarsus, tarsusbelediyesi, halukbozdoğan, ayçiçek, adasun21,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA