Kadın mehteranlar, 15 Temmuz için söyledi

Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 16:39

Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımı, 15 Temmuz için ’Ölürüm Türkiyem’ isimli parçayı seslendirdi.

Mersin'de Erdemli Belediyesi Kadın Mehteran Takımı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü, 'Ölürüm Türkiyem' isimli parçayı seslendirerek kutladı. 

Konser etkinliği, Dr. Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Türk dünyası bayrakları altında gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında birçok marş çalıp söyleyen kadın mehteranlar, etkinliğin son bölümünde 'Ölürüm Türkiyem' parçasını seslendirdi. Çevredeki vatandaşların büyük beğenisini toplayan kadınların performansı alkış aldı. Takım üyeleri mehteranlık yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Tarih boyunca kadınların milli mücadelede ön safta olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise "Kurtuluş Savaşı'nda Kara Fatmalar, sırtında top mermisi taşıyan kadınlarımız 15 Temmuz’a cephenin önünde giden kadınlarımız ve modern Türkiye’nin aydınlık Türkiye’nin kurulmasında gayret sarf eden kadılarımız olduğu müddetçe bu ülke dünyanın efendisi olmaya namzet ve bunu sağlayacak inşallah çünkü biz tarihte bunu gördük ve bunu sağlayacağız tıpkı kadın mehteran takımı da bunlara bir örnek ve kadınlarımızın biz şunu sağlamaya çalışıyoruz, kadınlarımızın giriştiği kadınlarımızın içinde olduğu gayretlerinin söz konusu olduğunda o iş kesinlikle başarıyla taçlandırılır diye bunun en güzel örneğini de kadın mehteran takımıyla gösterdik" dedi.


Etiket: mersin, erdemli, erdemlibelediyesi, mükerremtollu, kadınmehterantakımı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA