Başkan Özyiğit uyardı: Alan dışı kurban kesimine taviz verilmeyecek!

Tarih: 15 Temmuz 2021 Perşembe 11:52

Mersin’de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte ilçede kurulan kurbanlık satış ve kesim alanını inceledi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, ilçede alan dışı kurban kesiminin yasak olduğunu belirterek, belediye birimlerinin bu konuda hiçbir taviz vermeyeceğini söyledi. 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tüm hazırlıklarını tamamlayan Yenişehir Belediyesi, ilçe genelindeki bir noktada kurbanlık satış yeri, 8 noktada ise kurbanlık kesim noktası belirledi. Başkan Seçer ve Başkan Özyiğit de alanları gezerek satıcılarla sohbet ederek, hayırlı işler diledi.

'TAVİZ YOK'
Satıcılar ve alıcılar için sağlıklı bir ortam hazırladıklarını dile getiren Özyiğit, "Tek dileğimiz, vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vecibelerini rahat bir biçimde ve sıhhi ortamda yerine getirebilmeleridir. Hayat pahalılığı ortada. Muş’tan buraya hayvan getiren vatandaşlarımızı dinlediğimizde, maliyetlerinin iki kat arttığını dolayısıyla fiyatların yükseldiğini görüyoruz. Aslında yüksek fiyata satan da satın alan da mutsuz. Bunun değişmesi gerekiyor. Bizim vazifemiz bu sıhhi ortamı hazırlamak. Satıcılar ve alıcılar için sağlıklı bir ortam hazırladık. Halkımızdan da beklediğimiz, kesim yerleri dışında kurban kesmemeleri. Bütün birimlerimiz konun takipçisi olacak ve bu konuda hiçbir taviz verilmeyecektir" diye konuştu.

'HAZIRLIKLAR TAMAM'
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise sağlıklı ve mutlu bir bayram dileyerek, "Kurban kesimi konusunda koyulan kuralara uymalarını, tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Yenişehir Belediyemizin hazırladığı kurban satış noktamızı, hem de burada veteriner hizmetlerinin verileceği, bizim de kısmi olarak teknik destek vereceğimiz alanı beraber gezdik. Bayram dolayısıyla yerel yönetimlere düşen görevi hem büyükşehir belediyesi olarak hem de ilçe belediyeleri olarak yerine getirmek için çaba gösteriyoruz. Buradaki hizmet noktası tam da bayramda vatandaşlarımızın uygun bir ortamda alışverişini yapmaları için hazırlanmış" ifadelerini kullandı.

İlçeye bağlı Deniz Mahallesi’nde kurulan alanda hem kurbanlık satın alınabilecek hem de kesim yaptırılabilecek. Ayrıca Barboros Mahallesi Perşembe pazarında, Akkent Mahallesi semt pazarında, Hürriyet Mahalllesi dere boyu semt pazarında, Yenişehir Belediyesi batısında, Eğriçam Mahallesi Salı pazarında, Fuat Morel Mahallesi semt pazarında ve Çiftlikköy Mahallesi merkezde kurbanlık kesimi yapılabilecek.


Etiket: mersin, yenişehir, yenişehirbelediyesi, abdullahözyiğit, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, kurbanbayramı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA