KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Mersin’e geliyor

Tarih: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 17:12

Yarın Mersin’e gelecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2 gün boyunca kentte kalacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi temasta bulunmak üzere Mersin'e gelecek. Tatar, Toroslar Belediyesi'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıldönümü kapsamında organize edeceği kutlamalara da katılacak. 

KKTC Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Tatar'ı taşıyacak uçak, yarın sabah Adana'ya iniş yapacak. Oradan karayoluyla Tarsus'a geçecek olan Tatar, Nusret mayın gemisi önünde Kıbrıs gazileri ile buluşacak, Kırkkaşık Bedesteni'ni ziyaret edecek. Öğleden sonra Erdemli ilçesini ziyaret edecek olan Tatar, Avga Mahallesi'nde kendi isminin verileceği çocuk parkının açılış törenine katılacak.

Çarşamba günü de yoğun bir programı bulunan Tatar, gün içindeki temaslarının ardından akşam 17.30'da merkez Toroslar ilçesindeki Rauf Raif Denktaş Parkı'nda, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Toroslar Belediyesi'nce düzenlenecek törene katılacak. 

"ET VE TIRNAK GİBİYİZ"
 Cumhurbaşkanı Tatar'ı ağırlayacak olmaktan büyük onur duyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, "KKTC olan gönül bağı ve birlikteliğimizi her zaman en üst düzeye çıkarma gayretindeyiz. Türkiye ile Kıbrı, etle tırnak gibidir. 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı, yavru vatanda barışı sağlayan şanlı bir zaferdir" dedi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA