ORKOD uygulamasıyla orman ürünleri takip edilecek

Tarih: 3 Ekim 2024 Perşembe 13:10

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ORKOD uygulaması için pilot bölge olurken, orman ürünlerinde elektronik takiple usulsüzlüğün önüne geçilecek.

 

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ormancılık faaliyetlerinde kullanılacak damga veya damga yerine geçecek işaretlere ait yönetmelik, Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Orman Genel Müdürlüğü İşletme ve Pazarlama ile orman zararlılarıyla mücadele faaliyetlerinde taşra teşkilatı birimlerince kullanılacak olan el terminallerinin temini ile taşra birimlerine dağıtımında izlenecek yol ve esaslar kapsamında gönderilen cihazlar pilot bölge olarak seçilen Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Mersin Orman İşletme Müdürlüğünde üretim sahaları ve satış depolarında test edildi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda verilen teorik eğitimin ardından arazide uygulamalı olarak bilgiler aktarıldı. Arazide yapılan eğitim sırasında Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen farklı marka ve modeldeki cihazlar test edildi.
Eğitime Bölge Müdürü Rifat Ataş, Orman Endüstri Mühendisi Caner Türker, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Necati Kulak, İşletme Müdürü Kenan Çetin, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri ve Orman Muhafaza Memurları katıldı.
Yapılan ORKOD uygulaması ile birlikte orman ürünlerinin damgadan başlayarak, yarı mamul haline gelinceye kadar geçen sürede takibi sağlanacak, kayıt altına alınıp usulsüzlüklerin önüne geçilecektir.
ORKOD uygulamasıyla üretim ve e-satış uygulamasının entegrasyonu hem üreticilerin hem de alıcıların işlerinin kolaylaştırırken, sektördeki dijital dönüşümünde önünü açıyor.

 


Etiket: mersin, orman,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA