Mersin polisinden tefecilere şok operasyon

Tarih: 2 Ekim 2024 Çarşamba 22:37

Mersin polisi, tefecilik yaparak çok sayıda kişiyi mağdur eden 13 kişiyi yakalayarak gözaltına alınırken 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ekonomik olarak zor duruma düşen insanlara yüksek faizle para vererek kendilerine haksız 21 milyon 354 bin lira kazanç sağlayan halk arasında bilinen adıyla ‘tefecilik yapan’ 37 vatandaşı mağdur eden, şüphelilerin yakalanmasına yönelik Tarsus ve Silifke ilçelerinde teknik ve fiziki takipli çalışma yapıldı.

Düzenlenen eş zamanlı operasyon sonucunda, 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişiden; 1 şüpheli serbest, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilirken 5 kişi ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Operasyon düzenlenen adreslerde, araçlarında ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda; suçtan elde edildiği ve suçun işlenmesinde kullanıldığı değerlendirilen; 70 bin lira, usb bellekler, web tapu çıktıları, kurusıkı tabanca ve silah mühimmatları, borçlu bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, icra takip dosyaları, çek yaprakları, sahte el yapımı parfümler, isim yazılı vaziyette borçlu listeleri, başkalarına ait kredi kartları, boş senetler ile cep telefonlarına el konuldu.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA