İyilik Gemisi Somali Yolunda

Tarih: 30 Eylül 2024 Pazartesi 13:19

AFAD koordinasyonunda Türk Kızılay ve sivil toplum kuruluşların desteğiyle bölgede ihtiyaç duyulan 130.000 adet gıda kolisini GHADA adlı gemi ile Mersin Limanı’ndan Somali’ye gönderdi.

İçişleri Bakalığı AFAD Başkanlığı’nın koordinasyonunda; Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının katkıları ile hazırlanan gıda, hijyen, barınma ve giyim malzemelerini taşıyan "Ghada" gemisi Somali’ye uğurladı.
Uğurlama törenine Mersin Limanında gerçekleşen uğurlama törenine; Vali Ali Hamza Pehlivan, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, Murat Çağrı Erdinç, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutan Tuggeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Afad İl Müdürü Cenk Yıldız, Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, AFAD personeli ve STK temsilcileri katıldı.
Mersin Limanı’ndan, iç çatışmalar ve mayıs ayından itibaren sellerden etikilenen insanlara yardım ulaştırmak maksadıyla Somali’ye hareket eden gemide bulunan; yaklaşık 3 bin ton, 130 bin koliden oluşan gıda, hijyen, barınma ve giyim malzemesi ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
AFAD Başkanı Vali Okay Memiş sürece ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İl Müftü vekili Recep Çarpar tarafından yapılan duanın ardından, İnsani Yardım Gemisi Mersin Limanı’ndan uğurlandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA