Toroslar’da çocuklardan temizlik seferberliği

Tarih: 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:04

Mersin’de Toroslar Belediyesi’nin başlattığı "Mahallede Temizlik Var" kampanyası kapsamında çocuklar büyük bir özveriyle çevreyi temizleyerek kampanyaya yoğun destek verdi.

Mersin'de Toroslar Belediyesi’nin başlattığı "Mahallede Temizlik Var" kampanyası, onuncu haftasında Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde devam etti. Temizlik seferberliğinde, çocuklar büyük bir özveriyle çevreyi temizleyerek kampanyaya yoğun destek verdi.
Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, kampanya kapsamında her hafta Cumartesi günü olduğu gibi bu haftada da belediye meclis üyeleri ve mahalle halkıyla bir araya gelerek temizlik çalışmalarına katıldı.
Temiz, konforlu ve kaliteli yaşam standartlarını tüm mahallelere yayma hedefi doğrultusunda yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Yıldız, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte mahallede temizlik çalışması yaparak çevre bilincine dikkat çekti. Parklar, sokaklar ve yeşil alanlar titizlikle temizlendi.
'TÜM MAHALLELER STANDART HİZMETLERİ ALACAK’

Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nin planlı bir mahalle olduğunu ve önümüzdeki dönemde Toroslar’ın diğer mahallelerini de benzer bir düzene kavuşturacaklarını ifade etti.

Başkan Yıldız, “Toroslarımızın yüzde 60'ı herhangi bir mimari ya da mühendislik hizmeti almadan yapılaşmış durumda. Ancak önümüzdeki dönemde tüm mahallelerimizi Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi gibi temiz, konforlu ve kaliteli bir hale getireceğiz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

'SOSYAL ve SPORTİF AKTİVİTELER, GENÇLERİ KRİMİNAL OLAYLARDAN UZAK TUTUYOR'

Temizlik kampanyasının sadece temizlikle sınırlı olmadığını belirten Başkan Yıldız, Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi’nde gençlerle yürütülen spor faaliyetlerine de dikkat çekti. Belediye tarafından sağlanan spor alanlarında gençlerin antrenman yapıp maçlar düzenlediğini belirten Başkan Yıldız, bu tür sosyal aktivitelerin gençleri kriminal olaylardan uzak tutacağını ve onları spora, müziğe ve eğitime yönlendireceğini vurguladı.

İlçede gençlerle ilgili önemli projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Yıldız, “Gençlerimizi topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek, ilçemizdeki dayanışma kültürünü güçlendirmek temel hedeflerimizden biri. Bundan sonra Toroslar, kriminal olaylarla değil, dayanışma içinde yaşayan, gençlerin spor yaparak, müzikle ilgilenerek sosyal hayatlarını güçlendirdikleri bir ilçe olacak. Buradaki gençlerimiz belediyemizin futbol sahasında ailelerinin ve mahalle muhtarımızın gözetiminde haftanın belli günlerinde maçlar yapıyorlar, antrenmanlar yapıyorlar. Aslında biz kentimizi, kentimizin bütün alanlarını planladığımız zaman, kentimizin bütün alanlarını, daha yaşanılır, daha konforlu bir hale getirdiğimiz zaman belli ki bütün Toroslar'da gençler artık kriminal mevzularla anılmaktan çıkacaklar. Her biri buradaki pırıl pırıl gençler gibi spor yaparak, müzik yaparak ve eğitim hayatlarıyla alınacaklar. Bizim de temel hedeflerimizden bir tanesi bu. Dolayısıyla Toroslar’ın başta temizlik meselesi olmak üzere bütün standart belediyecilik hizmetlerini asfalt meselesini, kaldırım meselesini bütün kentimizde hem yerleşik merkez mahallelerimizde, hem de kırsal mahallelerimizde hızla çözeceğiz. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık.”

'BELEDİYECİLİK HİZMETLERİYLE İLGİLİ SORUN KALMAYACAK'  

Başkan Yıldız, temizlik çalışmalarının daha sistematik hale getirilmesi için 2025 bütçesinin Ekim ayında belirleneceğini ve bu bütçenin tamamıyla halka hizmet edileceğini aktardı. Başkan Yıldız, “2025 yılı sonu itibarıyla Toroslar’da temizlik ve diğer belediyecilik hizmetleriyle ilgili hiçbir sorun kalmayacak. Her mahalle sakini, çöp kamyonunun hangi saatte geleceğini, konteynerlerin ne zaman boşaltılacağını ve sokakların ne zaman temizleneceğini bilecek. Bu sistemli yapı için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

MAHALLE MUHTARINDAN DESTEK

Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi Muhtarı Aziz Filiz de kampanyaya destek verdi. Muhtar Filiz, temizliğin ailede başladığını vurgulayarak, “Mahallede Temizlik Var kampanyası için belediyemize, başkanımıza ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mahalle sakinlerimizin de bu konuda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı ayrıca minnettarım” dedi.


Etiket: mersin, toroslar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA