Mersin polisinden umut tacirlerine operasyon

Tarih: 26 Eylül 2024 Perşembe 11:24

Mersin’de kendilerini avukat, polis olarak tanıtıp sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yapan 7 kişi polisin başarılı çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği kentte başarılı bir operasyona imza attı.  Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmada, sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yapan şebekenin; kendilerini uzlaştırmacı avukat, polis olarak tanıtıp, cinsel içerikli şantaj, araç satan müşteri, vatandaşlardan para karşılığı edevlet şifrelerini alarak sahte ilan koyma yöntemi ile dolandırıcılık, panel programı adı verilen uygulama ile insanların kişisel verilerini ele geçirerek dolandırıcılık yöntemlerini kullandıkları tespit etti.
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, operasyon düzenlendi. Çok sayıda ekibin katılımı ile gerçekleştirilen operasyonda; yapılan ev ve araç aramasında; dolandırıcılıkta kullanılan 21 cep telefonu, çok miktarda uyuşturucu hap, 11 bin lirası, başkalarına ait banka kartı, 6 sim kart ve glock marka ruhsatsız tabanca ve mühimmat ele geçirildi.
Operasyonda gözaltına alınan 7 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemede, 6 kişi tutuklanırken 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA