Jandarmadan uluslararası uyuşturucu ticaretine darbe

Tarih: 19 Eylül 2024 Perşembe 08:25

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uluslararası uyuşturucu ticareti yapan suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 20 şüpheliyi yakaladı.

 

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri; Ekvator ve Kolombiya’dan yük gemileri aracılığı ile yüklü miktardaki kokaini Mersin Limanına getirip limanda çalışan bazı suç örgütü mensuplarının yardımı ile yurt içine sokan daha sonra bu kokaini satarak ticaretin yapan ve elde edilen parayı bir döviz bürosu aracılığıyla yurt dışına transfer eden bir suç örgütü tespit edildi.
Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan tespit üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde suç örgütünün çökertilmesi amacıyla soruşturma başlatıldı. Yapılan takip ve araştırma sonucunda ise 3’ü yurt dışında 20’si yurt içinde olmak üzere toplam 23 şüpheli belirlendi.
Tespit edilen şüphelilerin adreslerinin de belirlenmesi ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyon için düğmeye basıldı. Mersin İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Orginize Suçlarla Mücedele Şube Müdürlüğü ekiplerince farklı tarihlerde Mersin ve İstanbul illerinde icra edilen 5 ayrı operasyon ile 20 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı, 1 şüpheliye ev hapsi, 7 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Yurt dışında bulunan 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam etmektedir.


Etiket: mersin, jandarma, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA