Mersin polisinden ayar operasyonu

Tarih: 17 Eylül 2024 Salı 13:05

Mersin’de Türkiye’de üretim izni olmadan sahte ve düşük gramajlı altın üreterek hem devleti hem de vatandaşları zarara uğratan 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merdiven altı yöntemlerle ayarı ve gramajı düşürülmüş milli ziynet altını basan ve bunları piyasaya süren şüphelilerin yakalanmasına yönelik yürütülen planlı ve projeli çalışmalar sonuçlandı. Yürütülen çalışmanın tamamlanması nedeni ile ekipler tarafından belirlenen 8 şüpheliye ve 14 adrese Özel Harekat Polislerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon düzenlendi.
Düzenlenen operasyonda şüphelilerin Türkiye’de altın basmaya yetkili kurumların dışında, piyasaya ayarı ve gramajı düşürülmüş altın basarak haksız kazanç elde ettiği ve adreslerini imalathanelere dönüştürerek kendi ürettikleri kalıplarla sahte milli ziynet altını basarak devleti zarara uğratan 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 12 milyon lira olan; 1382 adet çeyrek ebatlı Cumhuriyet milli ziynet altını, 9 adet Ata milli ziynet altını, 70 adet yarım ebatlı Cumhuriyet milli ziynet altını, 109 adet tam ebatlı Cumhuriyet milli ziynet altını, 1 adet 2,5 ebatlı (gremese) Cumhuriyet milli ziynet altını, 34 adet tam, yarım, çeyrek ve ata altın yapımında kullanılan kalıp, 1 adet hassas terazi, 1 adet mikrometre, 1 adet ısıtma makinesi, 2 adet baskı makinesi, 1 adet eritme ocağı 4 adet eritme kotası, 3 adet ruhsatsız tabanca ve 141 adet 9x19 mm çapında fişek, altın ve bunların yapımında kullanılan makinalar ele geçirildi.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA