Kaçakçıların oyununu Mersin polisi bozdu

Tarih: 17 Eylül 2024 Salı 12:46

Mersin polisi, resmi evrakta Çin’den Suriye’ye gönderilen piyasa değeri yaklaşık 65 milyon lira olan 15 bin 750 ton ağırlığında 1 milyon 286 bin paket gümrük kaçağı sigara kağıdı ele geçirdi

 

.Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Türkiye üzerinden başka ülkelere gümrük kaçağı sigara ve tütün ürünleri ve doldurulmuş veya bandrolsüz makaron kaçakçılığı yapıp devleti zarara uğratan, haksız kazanç sağlayanların yakalanması ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yaptığı teknik ve fiziki analiz çalışmaları sonuç verdi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları takip çalışması sonucunda; Mersin Limanından çıkan çekici ve gümrük mühürlü dorse durduruldu. Yapılan kontrollerde transit rejim beyannamesine göre araçta Çin’den Suriye’ye transit gönderilen yasal yükü silikon olan araçta yapılan aramada, kolilerde silikonun yanı sıra; piyasa değeri yaklaşık 65 milyon lira olan 15 bin 750 Ton ağırlığında 1 milyon 286 bin paket gümrük kaçağı sigara kağıdı ele geçirildi.

Operasyonla ilgili toplam 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan kaçakçılar adliyeye sevk edildi. Mahkemede, 2 kaçakçı tutuklanırken 5’i de adli kontrol ile serbest bırakıldı.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA