Genç TISİAD kuruluyor

Tarih: 9 Eylül 2024 Pazartesi 12:06

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) çatısı altında kurulacak olan Genç TISİAD’ın lansman ve tanışma toplantısı gerçekleşti.

 

Bir otelde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mehmet Selahattin Balkan, TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Servet Özkaya, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkan Yardımcıları Kerem İmrak ile Muhittin Ocak’ın yanı sıra TISİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri ve TISİAD Üyeleri ile birlikte çok sayıda genç iş insanı katıldı.
KIRATLI: İŞ İNSANLARIMIZIN YATIRIMLARINI ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ
Toplantının açılış konuşmasında söz alan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, 14 milyar doları aşan ihracat rakamıyla Irak’ın, Türkiye’nin önemli pazarlarından birisi olduğunu vurgulayarak; “İş insanlarımızın iş hacmini ve ihracatımızı arttıracak yatırımlarını önemsiyor ve destekliyoruz” dedi.
ÇELİK: GELECEĞİ GENÇLER KURGULAYACAK, BİRLİKTE YENİ BİR GELECEK KURACAĞIZ
TISİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Çelik ise 18-33 yaş aralığındaki genç iş insanları ile girişimcilerin bir araya geleceği Genç TISİAD’ı kurarak, geleceği gençlerle birlikte şekillendireceklerini belirterek; “TISİAD’ın kuruluşundan bu yana 12 yıl geçti. Bu 12 yıllık süreçte hem bizler hem firmalarımız hem de derneğimiz büyüdü. Büyüme, beraberinde birikim ve tecrübeyi getirdi. Bu büyüme, aynı zamanda yeni ihtiyaçlar da doğurdu; gençliğin yaratıcılığına, atılımına ve dinamizmine duyuluna ihtiyacı. Çünkü biliyoruz ki gelecek, gençliktedir. Bizler de ekonominin, sanayinin, ticaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğini kurguluyoruz. Yarınların, bugünlerden çok daha güzel olacağına inanıyoruz! İşte tam da bu noktada bugün iki ülkede toplam 11 şehirde temsil gücüne, nitelikli üyelere, güçlü Yüksek İstişare ve Bilim Kurulu’na sahip olan TISİAD’ın organizasyon şemasında ihtiyaç duyulan en önemli noktalardan birisi için harekete geçtik: Genç TISİAD! Geleceği gençler kurgulayacak, birlikte yeni bir gelecek kuracağız” diye konuştu.
Genç TISİAD’ın kuruluş amacı ve gelecek hedeflerine yönelik sunumun gerçekleştirildiği toplantıda, Mersin’in önde gelen iş insanları Mustafa Güler, Ali Doğan, Mehmet Selahattin Balkan ve Servet Özkaya ile salondaki genç iş insanları arasında bir söyleşi de gerçekleşti.

 


Etiket: ekonomi, ihracat, döviz, işdünyası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA