image Murat  SÖZERİ
Bu filmi daha önce görmüştük

Yazı Tarihi : 5.02.2024
 E-Mail : muratsozeri@hotmail.com.tr

 

 

Beklenen oldu ve İyi Parti'nin Mut Belediye Başkan adayı olarak Murat Orhan'ın ismi açıklandı.
2019 Yerel Seçimleri’nde de Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Volkan Şeker, İyi Parti'nin adayı olarak ise karşısında Murat Orhan vardı.
Adayların bu seçimde ikinci karşılaşmaları olacak. 2. Raundun sonucunu bekleyeceğiz.
*
Murat Orhan üzerinden CHP'ye düşük profilli bir aday ismini öne çıkarıp, adını da ‘tabanda birleşme’ koyarak kendi başkanlığını garantiye alma çalışmaları yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in projesi, halk tabiriyle şimdilik tıkır tıkır işliyor. 
Cumhur İttifakı adayını beğenmeyen, İyi Parti adayına da mesafeli durarak Servet Karaman'ın adaylığını bekleyen seçmenin beklentisi karşılığı bulamayınca buna en çok sevinen kim ya da kimler oldu acaba?
Şimdilik CHP içindeki adayın değişmesi talepleri Genel Merkez'de karşılığını bulmamış görünüyor
CHP tabanını çaresiz bırakıp Murat Orhan'a oy verdirme düşüncesi bakalım işe yarayacak mı, yoksa duruma kızan seçmenin bir bölümü Murat Orhan’ı tercih ederken Volkan Şeker'e ya da  boş oy vererek yukarıya uyarı mı gönderecek?
CHP'nin Malatyalı Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır"ın başarısını ya da başarısızlıklarını hep beraber yaşayıp göreceğiz.Tabi bu arada “Düşmanımın düşmanı dostumdur” felsefesiyle hareket eden Vahap Seçer de bakalım bu gelişmelerden nasibini nasıl alacak? Bu arada geçen yazımızda Vahap Seçer'in ilçe adaylarının belirlenmesinde haberinin olmadığı yönündeki kulis bilgilerine Mersin'deki bir dostumuzdan itiraz geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bir araya geldiklerini, toplantıda Seçer'e Tarsus ve Mezitli'ye karışmamasını diğer ilçelerde istediğini yapmasını söylediklerini ifade etti. Doğruluk derecesini elbette bilemiyoruz ancak yaşananlar en azından bunun bir bölümünün doğru olabileceği kuşkusunu da beraberinde getiriyor. Bu süreçte kimler yalan söyledi eninde sonunda ortaya çıkar hiç şüphesiz. “Gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu var” sözünü buraya bırakalım.
*
İyi Parti kanadında ilçe yönetiminin aday olması için can siperane savaşması sonrasında Murat Orhan'ın aday gösterilmesi yönetimi mutlu etti.
Diğer aday adayı Nebi Yılmaz'la konuyu nasıl değerlendirdiğine dair kısa bir sohbetimiz oldu. Kendisi, her aday gösterilmeyen için dillendirilen başka bir partiden ya da bağımsız aday olmak gibi bir düşüncesinin olmadığını ancak parti içinde yaşanan süreci de onaylanmasının mümkün olmadığını söyledi. Anlaşılan o ki Nebi Yılmaz; gelişmeleri yakından takip ederek kendisine destek verenlerle bir araya gelip, onların fikirlerini de alarak yeni bir yol haritası çizmenin arefesinde.
Geçtiğimiz Genel seçimi baz alırsak İyi Parti'nin kendi oyunun seçimleri almaya yetmeyeceği aşikar. Bakalım Murat Orhan, aday seçimi nedeniyle gerek Ak Parti gerekse CHP tabanından ne kadar oy alabilecek? Muhafazakar kanatta olay sadece Cumhur İttifakı ve İyi Parti değil elbette. Aynı tabana hitap eden DEVA Partisi Adayı Fatma Çelik Kovan,  Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Demir ve Ak Parti tabanından gelen ve  bağımsız aday olan Uğur Oğuz'u da gözardı etmemek gerekiyor.
Öte yandan Muharrem İnce'nin Memleket Partisi'nin adayı Avukat Fikret Çayır'ın da hangi tabandan oy alabileceği henüz karanlık.
*
Cumhur İttifakı'nı en sona bıraktık. Onlar çalışmalara başladılar ama özellikle Ak Parti kanadı gönülsüz verilen kız misali pek te durumdan memnun olmayarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Merkezden gelen talep doğrultusunda Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği için Parti başkanlığından istifa eden Soner Solak, ittifaktaki fermuar yöntemiyle yapılan sıralamada (1,3,5,7,9 ve 2,4,6,8,10) bakalım nereye konacak? Halen Belediye Başkanlığı görevini yürüten Volkan Şeker'in 5 yıllık icraatlarının (birçok insanın ifade ettiği gibi icraatsızlıkları mı demek gerekiyor bilemedik) olumlu ya da  olumsuz bir karşılığı olacak mı sandıkta belli olacak.
Siyasal yaşamda belirsizliklerin yoğun olduğu dönemlerde sık sık bir ifade yer alırdı. Biz de bu ifadeyle yazımızı noktalayalım.
“Bu pilav daha çok su kaldırır.”



  YORUM YAZ
 
Adınız Soyadınız
 
Yorumunuz
 
 
  GÜNCEL
 
 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA