Mersin Polisi siber suçlara geçit vermiyor

Tarih: 29 Ağustos 2024 Perşembe 12:28

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin sanal devriyeleri siber suçlara geçit vermiyor.

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmalarında devam eden sanal devriyeler sonucunda (TCK 226-3) müstehcen içerikli görüntüler yayan ve bu görüntülerde çocuk istismarı yapanlar tespit etti. Bunun üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelelilerin yakalanmasına yönelik yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucu Mersin’de belirlenen 10 kişinin adresine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sırasında yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el konuldu.
Düzenlenen operasyon sonucunda Emniyet Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulanan 10 kişi işlemlerinin tamamlanmansın ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede 3 şüpheli tutuklandı. 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kalırken, 1 şahıs ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.


Etiket: mersin, polis, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA