Silifke’de Demokrasi Parkı yenileniyor

Tarih: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 18:31

Mersin’de Silifke Belediyesi, Gazi Mahallesi Su Büklümü mevkiinde bulunan Demokrasi Parkı’nın yenilenmesi için çalışmalara başladı. 

 

Mersin'de Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, 2016 yılında törenle hizmete açılan 9 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu Demokrasi Parkı’nda, bakım ve yenileme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

İçerisinde dinlenme alanları, ahşap oyun grupları, engelli bireylere özel parklar, havuz, tuvalet, büfe, kamelyalar, kum havuzları, oturma ve oyun alanlarının bulunduğu Demokrasi Parkı, yeni yüzüne kavuşuyor. 

‘KENT GENELİNDE BULUNAN PARKLARIMIZI YENİLİYORUZ’ 

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Göreve geldiğimiz andan itibaren kent genelinde bulunan bütün parklarda bakım ve yenilik çalışmalarımızı hızlı bir şekilde başlattık. Daha temiz ve görsel açıdan daha güzel yapmak için Belediyemiz ekipleri tarafından tadilat ve yenileme çalışmalarımız devam etmektedir. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp bölgemizde oturan çocuklarımıza ve halkımıza daha güvenilir daha kullanılır bir park haline getireceğiz’ dedi. 

‘SİLİFKE’MİZİ PARK VE YEŞİL ALANLARLA TAÇLANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ’ 

Başkan Turgut, ikinci döneminde de Silifke’yi park ve yeşil alanlarla canlandırmaya devam edeceklerini belirterek, “İlçemize değer katacak projeleri şehrimize kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Su büklümünde 2016 yılında açtığımız Demokrasi Parkımızın olduğu alan öncesinde toz, toprak, moloz ve ot bürümüş bir alandı. 9 bin 500 metrekare yüzölçümündeki parkımız için gerekli yazışmaları yaparak projeler hazırladık. 6206 adet ağaç, mevsimlik çiçek ve çalı formlu bitkiler kullandık. Çocuklarımız için 670 metrekare kum havuzu, 7 adet çocuk ahşap fitness aleti, ahşap çocuk oyun parkı düzenledik. Yetişkinlerin dinlenip, hava alabileceği, çocukları oyunlar oynarken kitaplarını, gazetelerini okuyabilecekleri kameriyeler ve gölgelikler kullandık. Silifke Belediyesi olarak kentimizi daha yeşil, daha bakımlı, daha nefes alınır bir Akdeniz kenti yapmak için mahallelerimizde ne kadar yeşil alan varsa projeler yaparak, park ve yeşil alanlarımızı çoğaltmaya devam edeceğiz. Ayrıca kent genelinde ne kadar park ile yeşil alanlarımız varsa hepsini yenileyip daha kullanılır hale getireceğiz" dedi. 

 


Etiket: mersin, silifke,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA