Kariyer Merkezi gençleri iş dünyasına hazırlıyor

Tarih: 24 Ağustos 2024 Cumartesi 15:53

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi, verdiği ‘Dijital Dünyada İş Arama Becerileri ve Linkedln Kullanımı’ eğitimi ile gençleri iş dünyasına hazırlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kariyer Merkezi gençlerin profesyonel iş yaşamlarında iyi bir kariyer sahibi olabilmelerinin yanı sıra mesleki ve kişisel yetenekleri doğrultusunda istihdam edilmeleri amacıyla düzenlediği eğitim serisini tüm hızıyla sürdürüyor.

İş arayanlara, öğrencilere ve işverenlere yönelik verdiği eğitimlerde iş dünyasına dair gerekli bilgi ve pratik deneyimleri kazandırmayı hedefleyen Kariyer Merkezi bu kapsamda üniversite öğrencilerinin talepleri doğrultusunda gençlere ‘Dijital Dünyada İş Arama Becerileri ve Linkedln Kullanımı’ eğitimi verdi.

Eğitim kapsamında gençlere; küreselleşme ile birlikte değişen iş dünyasında başarılı olabilmenin anahtarı, iş ve staj imkanı bulmak ve profesyonel ilişkilerin geliştirilmesine imkan tanıyan sosyal paylaşım platformlarından biri olan Linkedln uygulamasının doğru kullanımı hakkında bilgi verildi. İş dünyasına dair gerekli yetkinlikleri ve becerileri kazandırmak amacıyla düzenlenen eğitimde merak ettikleri sorulara yanıt bulan gençler, etkinliği oldukça faydalı buldu.

Özada: “Gençlerin dijital dünyaya ayak uydurması için eğitimler düzenliyoruz 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, en önemli hedef kitlelerinden bir tanesinin öğrenciler olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin mezun olmadan önce iş dünyasını ve meslekleri tanımalarını, çalışacakları işlerin kriterlerinin neler olduğunu öğrenmeleri konularında yardımcı oluyoruz. Pandemi dönemi tamamen bir dijital devrim. Dijital devrimle birlikte işlerin yapay zeka tarafından yapılması ile karşı karşıyayız. Artık yeni dünya düzeninde bizler de adayların iş başvurularında bu dijital ortama ayak uydurmalarını sağlamak üzere eğitimler planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kariyer Merkezi olarak iş hayatının getirdiği değişimlere ayak uydurmak için kendilerini ve eğitim modüllerini devamlı güncellediğini aktaran Özada, günümüzde iş ağının Linkedln uygulaması üzerinden sürdürüldüğünü vurguladı. Özada, “Linkedln; işveren, çalışan ve profesyonellerin profillerinin olduğu, iş arayanların iş başvurusu yapabildiği ya da firmaların yetenek avcıları aracılığıyla adaylarını bulabildikleri bir platform. Biz de öğrencilerimize Linkedln profili nasıl kullanılır, nasıl oluşturulur ve iş ağı nasıl yaratılabilir bunu gösterdik. Aynı zamanda dijital ortamda profil oluşturma, diğer taraftan kurumsal firmalar ve profesyonel yöneticilerle nasıl etkili iletişim kurulur bunun yollarını göstermeye çalışıyoruz” dedi.

Gençler, eğitimi hem çok verimli hem de çok faydalı buldu

Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm öğrencisi Zeynep Nisa Şirin, eğitimi çok beğendiğini söyleyerek, “Aslında benim için çok iyi oldu çünkü benim de bir aktif olarak Linkedln profilim var. Burada eksiklerimi, nasıl tamamlamam gerektiğini ve eksik bilgiler olmaması gerektiğini öğrendim. Bu kısım çok önemliydi çünkü Linkedln daha da büyüyen bir iş dünyasına sahip. O yüzden çok güzeldi” dedi.

Eğitimin kendisi için oldukça bilgilendirici olduğunu aktaran Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm öğrencisi Sude Çelik, “Eğitim sınıf arkadaşlarımla beraber bizlere oldukça fazla bilgi kattı.  Daha önce CV’mde çok fazla yanlış yapmışım onları fark ettim ve çok yararlı oldu. Aslında çoğumuz kendi profilimizde çok fazla yanlış adımlar sergiliyormuşuz ve CV’mizi gereksiz bilgilerle doldurmuşuz. Bunları fark ettik. Kariyer Merkezi eğitimlerin dışında da günlük hayatımızda gelip danışabileceğimiz bir yer” diye konuştu

Eğitimi oldukça verimli bulan öğrencilerden İlter Kalınlı, “Kafamdaki önyargıları tamamen boşalttım ve Linkedlln programında daha önce yaptığım yanlışlarımı gördüm. Eğitimlerin büyük bir artı olduğunu düşünüyorum. İnsanların kariyerini ileri zamanlarda değiştirebileceğini ve yön verebileceğini düşünüyorum. Çok güzel bir uygulamaydı” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, kariyermerkezi,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA