Mersin, İnterfresh Eurasia Fuarı’nın partner şehri oldu

Tarih: 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:10

Meyve sebze sektörünün adeta Türkiye’nin dünyadaki vitrini haline gelmiş olan İnterfresh Eurasia Fuarı’na, Mersin ‘Partner Şehir’ oldu.

2018 yılından beri düzenlenen ve bugün meyve sebze sektörünün adeta Türkiye’nin dünyadaki vitrini haline gelmiş olan İnterfresh Eurasia Fuarı’na, Mersin ‘Partner Şehir’ oldu.
Turunçgilleriyle, meyve sebzeleriyle, lezzetleriyle, kurumlarıyla, tarım ile ilgili STK’larıyla Mersin, 26-28 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek olan İnterfresh Eurasia Fuarı’na damga vuracak.

Meyve, Sebze, Gıda, Gıda Ürünleri, Gıda Teknolojileri, Ambalaj, Tarım Teknolojileri, Depolama ve Lojistik sektörleri 26-28 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir’de sektörün ilk ve tek fuarı İnterfresh Eurasia Fuarı’nda buluşacak.

Mersin’in Türkiye’de tarımsal üretimde ilk üç şehir arasında yer aldığı bilgisini veren Antexpo Fuarcılık Genel Müdürü Murat Özer, “2022 yılında Uluslararası Turunçgil Kongresine, 2024 yılında Ulusal Turunçgil Çalıştayı’na ev sahipliği yapmış olan, 2023 yılında toplam 5 milyon tona yakın tarımsal ürün ihracatı yapan ve 1.5 milyon ton Yaş Meyve Sebze ihracatı ile Türkiye birincisi olan, ayrıca 30 tarımsal ürün üretiminde ilk üç (3) il içerisinde olan Mersin ile İzmir İnterfresh Eurasia Fuarı’nda güçlerini birleştirecek. 55 ülkeden gelen profesyonel satın almacılar, Mersin ve İzmirli ihracatçı firmalarımızla uzun soluklu iş birlikleri kuracaklar” diye konuştu.

26-28 Eylül 2024 tarihlerinde İzmir’de gerçekleşecek olan İnterfresh Eurasia fuarına tüm tarım paydaşlarını davet eden Özer şöyle konuştu: “Bu fuarda taze meyve sebze, dondurulmuş meyve sebzeler, konserveler, kurutulmuş meyveler ve meyve sularından oluşan geniş bir ürün yelpazesi İnterfresh Eurasia Fuarı’nda yer alacak. Bu ürünlerde 8 milyar dolar olan ihracatımızın önümüzdeki yıl 10 milyar doları aşması için ihracatçılarımızla önemli market zincirlerini 26-28 Eylül’de İzmir’de buluşturacağız.”


Etiket: ekonomi, ihracat, döviz, işdünyası,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA