Uzmanından sağlıklı yaşam tavsiyeleri

Tarih: 15 Ağustos 2024 Perşembe 17:45

Mersin Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Gizem Hatem kronik hastalıklarından korunma yollarını paylaştı.

Mersin Şehir Hastanesi İç Hastalıkları Uzm Dr. Gizem Hatem, kronik hastalıklardan korunma ve sağlıklı yaşam için uyulması gereken önemli tavsiyelerde bulundu. Dr. Hatem, diyabet, hipertansiyon, kalp hastalıkları, obezite, kanser ve osteoporoz gibi kronik hastalıklardan korunmanın, yaşam tarzında yapılacak değişikliklerle mümkün olduğunu açıkladı.
“HAZIR VE PAKETLENMİŞ GIDALARDAN UZUK DURUN”
Dr. Hatem, sigara ve alkol kullanımından uzak durmanın önemine dikkat çekerek, "Sigara ve alkol, birçok kronik hastalığın temel risk faktörleridir. Bu zararlı alışkanlıklardan kaçınmak, sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır," dedi. Ayrıca, hazır ve paketlenmiş gıdalardan mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini vurguladı ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
DÜZENLİ EGZERSİZLERİ MUTLAKA YAPIN

Günlük yaşamda fiziksel aktivitelere yer vermenin sağlıklı bir yaşam için kritik olduğunu ifade eden Dr. Hatem, "Yürüyüş, bisiklete binme gibi egzersizleri mutlaka hayatınıza dahil edin," şeklinde konuştu. Son olarak, yaşa, cinsiyete ve varsa mevcut kronik hastalıklara göre düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Hatem, bu kontrollerin erken teşhis ve önlem açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA