Tarsus’un yollarını yeniliyor

Tarih: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 18:01

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ilçesinde yoğun olarak kullanılan Ord. Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan, Ali Menteşoğlu ve Aşık Veysel Caddeleri’nde, toplamda 2 kilometreye varan yenileme çalışması gerçekleştirerek, hizmetine sundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ihtiyaç duyulan mahallelerde yolları yeni yüzüne kavuşturmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Tarsus ilçe merkezinde trafik sirkülasyonunun yoğun olduğu 3 caddeyi yenileyerek, vatandaşların hizmetine sundu.

Ekipler; Gaziler Mahallesi’nde bulunan Ord. Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Caddesi’nde 800 metre, Reşadiye Mahallesi’nden geçen Ali Menteşoğlu Caddesi’nde 600 metre, 82 Evler Mahallesi’nde yer alan Aşık Veysel Caddesi’nde 350 metre ve ek olarak Gaziler Mahallesi 1833 Sokak’ta 140 metrelik yolda yenileme çalışması gerçekleştirdi.  Çalışmalar kapsamında ekipler, altyapı çalışmalarında deforme olan alanları düzelterek asfaltlama işlemlerini yerine getirdi.  

Fırat Eren: Çalışmalar yaklaşık 2 kilometrelik alanı kapsamaktadır

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında görevli İnşaat Mühendisi Fırat Eren, cadde yenileme çalışmalarında 8 bin ton sıcak asfalt kullanıldığını söyleyerek, “Tarsus ilçemizde yollarda yenileme çalışmaları ihtiyaçları duyulmuştur. Bu çalışma kapsamında 3 caddemizde yol yenileme çalışması yapılmıştır. Dr. Ahmet Velidi Togan Caddesi, Aşık Veysel Caddesi ve Ali Menteşoğlu Bulvarlarında çalışmalar tamamlanmıştır. Söz konusu çalışmalar yaklaşık 2 kilometrelik bir alanı kapsamaktadır. Söz konusu çalışmalar kapsamında yaklaşık 8 bin ton asfalt dökümü gerçekleşmiştir. Asfalt çalışmaları sırasında altyapı kurumları ile koordineli bir çalışma gerçekleşmiştir. Daire Başkanlığımız üstyapı imalatları yanı sıra asfalt imalatlarını da gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı. 

Muhtar Altunkanat: Hizmet veren başımızdan gitmesin

Tarsus 82 Evler Mahallesi Muhtarı İsmet Altunkanat, “Başkanımız Vahap Seçer’in hizmetlerinden dolayı, kendisine teşekkür ediyorum. Bu yolların güzergahında okulumuz, yurdumuz ve hastane var. Otobüsler burada yoğun çalışıyor. Bu yol çok berbattı. Böyle bir çalışma yapıldığı için çok mutluyuz. Hizmet veren başımızdan gitmesin” dedi. Büyükşehir’in sosyal hizmetler konusunda da çok başarılı olduğunun altını çizen Muhtar Altukanat, “Büyükşehir Belediyesi hastalıkta, bakımda, kuaför hizmetinde hep yanımızda” ifadelerine yer verdi.

Muhtar Özçürümezoğlu: Yapılan çalışma Tarsus için bir eserdir 

Tarsus Reşadiye Mahalle Muhtarı Abdullah Can Özçürümezoğlu ise, “Ali Menteşoğlu Caddesi üzerinde bulunan yol, Başkanımız Vahap Seçer’in gayretleri doğrultusunda en güzel şekilde yapılmıştır. Yolu kullanan çok birimler var. Şelale’ye giden yol, mezarlığa giden yol, E 5’e bağlanan yol gibi… Yapılan çalışma Tarsus için bir eserdir.  Şahsım ve mahallem adına Vahap Başkan’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vatandaşlar, yapılan çalışmadan oldukça memnun

Ord. Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Caddesi üzerinde esnaflık yapan Adem Göbüt, “Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetten çok memnun kaldık. Yolumuz çok güzel oldu. Daha önce ‘ne gereği var gibi düşündük’, ama iş bittikten sonra yüzde 100 değişim oldu. Farklı bir caddeye girmiş gibi oluyoruz. Vahap Bey’e teşekkür ederiz” dedi. 

Caddeyi kullanan vatandaşlardan Esme Şerbet, “Bu cadde çukur doluydu. Şimdi çok güzel, tertemiz ve kaymak gibi oldu. Vahap Başkan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 Ali Menteşoğlu Caddesi üzerinde 23 yıldır esnaflık yaptığını belirten Rıdvan Şevşere ise, “Bu yol başka mahallelere de bağlantısı olduğu için, sürekli kullanılan bir yol.  Daha önce çok berbattı. İlk defa bu kadar temiz gördüm. Yol temiz olunca, insanlar daha fazla kullanmaya başladı” dedi.


Etiket: mersin, tarsus,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA