Vali Pehlivan’dan St. Paul Müzesi ziyareti

Tarih: 21 Temmuz 2024 Pazar 14:11

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus ilçesinde Hıristiyan dünyası büyük bir öneme sahip St. Paul Anıt Müzesi’ni ziyaret etti.

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarsus İlçesi, Şehitkerim Mahallesinde bulunan St. Paul Anıt Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarete Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper eşlik etti.
Yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği St. Paul Anıt Müzesi’nde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper’den bilgiler aldı. Müzeyi ziyarete gelen gençlerle sohbet etti. 
St. Paul Kilisesi, 1850 tarihinde Ortodoks Arap-Rum cemaati tarafından yaptırılmıştır. 2001 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kilisede restorasyon işlemleri yaptırılarak St. Paul Anıt Müzesi olarak ziyarete açılmıştı.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA