Gülnar Çocuk Atölyesi’nde minikler sanatla öğreniyor

Tarih: 19 Temmuz 2024 Cuma 13:24

Mersin’in Gülnar ilçesinde, hayata geçtiği günden bu yana miniklerin gözdesi haline gelen Gülnar Çocuk Atölyesi’nde çocuklar; şekilleri, sayıları, renkleri ve harfleri oyunlarla ve sanatla öğreniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kısa süre önce faaliyete geçirdiği Gülnar Çocuk Atölyesi’nde çocuklara yönelik nitelikli eğitimler sürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Gülnar’da hizmet vermeye başlayan Gülnar Çocuk Atölyesi’ndeki çocuklar, sanatla ve bilimle eğlenerek öğreniyor.

Her ay bir bilim insanının ya da sanatçının tema olarak belirlendiği Çocuk Atölyesi’nde çocuklar; şekilleri, sayıları, renkleri ve harfleri oyunlarla ve sanatla öğreniyor. Son olarak geometrik şekillerden daireyi ressam Wassily Kandinsky’nin ağacı ile öğrenen çocuklar, çizdikleri daireleri renklendirerek eğlenceli zaman da geçirdi.

 YAŞAR: AMACIMIZ, ÇOCUKLARA BELLİ BİR KAZANIMI DOĞRU BİR ŞEKİLDE VERMEK

Yakın zamanda açılan atölyede 36-72 ay arası çocuklara hizmet verdiklerini söyleyen Büyükşehir’e bağlı Gülnar Çocuk Atölyesi’nde okul öncesi öğretmeni olan Fatma Yaşar, çocuklara eğitimi hem eğlenceli hem de sanatla iç içe öğrettiklerini kaydetti. Amaçlarını anlatan Yaşar, “Çocuklara şekilleri ve sayıları oyunlarla, sanat etkinlikleriyle birleştirerek öğretiyoruz. Her ay belli ressamları, bilim insanlarını hedefliyor ve çocuklarımıza etkinlikler hazırlıyoruz. Bu etkinliklerimizde amacımız; hem çocuklarımızın sürece aktif bir şekilde katılımını sağlamak, hem de oyun eşliğinde belli bir kazanımı doğru bir şekilde vermek” sözlerine yer verdi.
Wassily Kandinsky’nin ağacı ile bu ay miniklere geometrik şekillerden daireyi öğrettiklerini belirten Yaşar, “Bir geometrik şekil olan daireyi öğretirken; renklerle, çizgilerle ve şekillerle de duygularını ifade etmeyi hedefliyoruz. Kısaca; geometrik şekilleri sanatla, oyunlarla öğretiyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLAR SANATLA HEM ÖĞRENİYOR HEM DE EĞLENİYOR

Sanat etkinliği yapmayı çok sevdiğini söyleyen atölye öğrencilerinden Mehmet Efe Tekgöz, “Bugün sanat etkinliği yapıyoruz. Yuvarlak şekiller çizdik, boyama yaptık. Wassily’in ağacını boyadık, çok iyi geçti” dedi. Ressamın çizimlerini yapmanın çok keyifli olduğunu kaydeden Aybüke Bahar Akçakuyu, “Yuvarlak şekiller çizdik ve onu boyuyoruz. Daireyi böyle öğrenmeyi çok sevdim. Renkli boyalarla aklımda daha çok kaldı” ifadelerini kullandı.

Daire çizmeyi öğrenen miniklerden Nadir Efe Gürgen, “Ressamın daire tablosunu öğrendik ve çok eğlenceli geçti” diyerek, atölyede olmayı çok sevdiğini kaydetti. Melisa Tekgöz ise, “Bugün daireyi öğrendim. Daire çizip içlerini boyadım. Çok eğlenceli geçiyor. Gülnar Çocuk Atölyesi’ni çok seviyorum” şeklinde konuştu.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA