Mersin Konteyner Limanı için AK Partili Kıratlı’da yalanlama

Tarih: 18 Temmuz 2024 Perşembe 20:07

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’dan, sosyal medyada yapılan ’Ana Konteyner Limanı Adana’da yapılacak’ paylaşımlarına yalanlama geldi.

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, sosyal medya üzerinde yapılan “Mersin Lojistik Limanı projesi iptal oldu, proje Adana’ya yapılacak” paylaşımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJEMİZ İPTAL OLMAMIŞ, AKSİNE ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR’

Kıratlı, TBMM’de söz alarak yaptığı açıklamada, projenin iptal olmadığını vurgulayarak, “Sosyal medyalarda bazı paylaşımlarda projenin iptal olduğuna dair mesnetsiz açıklamalar yapılmaktadır. Mersin Lojistik Limanı projemiz iptal olmamış, aksine çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Mersin’de sorumluluk sahibi siyasi aktörlerin paylaşımlarına dikkat etmeleri ve topluma doğru bilgileri paylaşmaları önem arz etmektedir. Ülkemizi, bölgesinin lojistik üssü haline getirecek çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda lojistik performans endeksinde ülkemizi ilk 10’a sokacak denizyolu taşımacılığı ve onun en önemli bileşeni olan limanların altyapılarının tamamlanma çalışmaları hızla devam etmektedir” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞIMIZIN DA BELİRTTİĞİ GİBİ PROJE HER İKİ İLDE YAPILACAKTIR

Mersin Lojistik Limanı ile ilgili olarak ilk etap proje çalışmalarının Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarınca tamamlandığının altını çizen Kıratlı, “Yapılan çalışmalar sonucunda, liman kapasitesinin yıllık 9-10 milyon TEU olması planlanmaktadır. İlk etüt çalışmaları tamamlanan limanın ikinci aşamasına geçilmiş olup, bu aşama için hizmet alım amacıyla etüt-proje ihalesi gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun daha önce yaptığı açıklamada da belirttiği gibi Mersin ve Adana Lojistik Limanlarının ikisinin de çalışmalarının devam ettiği ve her ikisinin de Çukurova’mıza kazandıracağımızı ifade etmiştir. Bu kapsamda ise; genel vaziyet planı, kesitler, yaklaşık maliyet hazırlaması, fizibilite raporu hazırlanması işleri ile ilgili süreçler tamamlanacaktır. İşin sözleşmesi imzalanmış olup, çalışmalara başlanmıştır. Böylece, Mersin Limanının doğu kesimine rastlayan sahil şeridinde en uygun alan yeni liman teşkili planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

 


Etiket: mersin, alikıratlı,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA