CHP’li Kış; Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız

Tarih: 18 Temmuz 2024 Perşembe 17:16

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, yıllardır AKP yönetiminde yer alan ve ağır borç yükü altında bırakılan Belediyelerin CHP’ye geçmesi sonrası, iktidar tarafından yerel yönetimlerin kaynaklarının kısılmasına ve millete hizmet götürülmesinin önüne geçilmesine tepki gösterdi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, 25 yıl sonra MHP’den CHP’ye geçen Toroslar Belediyesinin gelirlerine vergi borcu gerekçesiyle bloke konulduğu örneğini verdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Toroslar Belediyesinin MHP’de olduğu dönemde biriken vergi borçlarıyla ilgili hiçbir takip başlatmadı. Belediye 4 ay önce CHP’ye geçince bakanlık da birikmiş vergi borcu için harekete geçti. Bakanlık, Toroslar Belediyesinin merkezi yönetim bütçesinden gelen 31 milyon lirasına tek kalemde el koydu.

Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen belediyelerin bıraktıkları borçların kamuoyunda şok etkisi yarattığına dikkat çeken Gülcan Kış, Türkiye’nin dört bir yanında CHP’li Belediye Başkanlarının görevi devraldıktan sonra borçları kamuoyuyla paylaştığını ifade ederek şunları söyledi:  
“İller Bankasından en çok kredi borcu olan iller sıralamasında ilk 5'te Sayıştay raporlarına göre AKP'li belediyeler yer almıştır. Belediyelerin CHP'ye geçmesiyle, devralınan ağır borçlar için hızlı bir şekilde tahsilata girilmiş, gelir kaynakları üzerinden kesintiler yapılmaya başlanmıştır. Örneğin Mersin Toroslar Belediyemizin Mart 2023 döneminden başlayan yaklaşık 24 milyon liralık vergi borcu, hiçbir uyarı yapılmadan, merkezî yönetim bütçesinden gelen paydan tek seferde kesilmiştir. 
25 yıldır MHP'deyken tahsil edilmeyen borç, CHP'ye geçince mi akıllara gelmiştir? Soruyorum: Aynı durum AKP'li belediyelere uygulanmakta mıdır? İktidara sesleniyorum: Belediyeleri cezalandırarak milleti cezalandırmaktasınız, bu millet de ilk genel seçimde sizi cezalandıracaktır”


Etiket: mersin, gülcankış,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA