Mersin’in geleceği için özel kampüs

Tarih: 18 Temmuz 2024 Perşembe 12:46

Mersin’in Mezitli ilçesinde çocukların eğlenerek sanat, sinema, tiyatro, drama, bilim, tarım gibi alanlarda hem etkinlik hem atölye faaliyetleriyle eğitim alabilecekleri Çocuk Kampüsü’nün inşaatı sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren ‘Mezitli Çocuk Kampüsü’ inşaatını yerinde inceledi.

'ÇOCUKLARA DAİR NE İSTİYORSANIZ HEPSİ BURADA VAR' 

Çocuk Kampüsü’nün çalışmalarının son derece hızlı bir şekilde ilerlediğini söyleyen Başkan Seçer, “Eylül ayı gibi burada inşaat tamamlanmış olacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi her işte olduğu gibi bu işini de çok süratli yapıyor. 6 ay gibi bir sürede Çocuk Kampüsü tamamlanmış olacak” dedi. Kampüsün bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 3 bin metrekare bir alan üzerine inşa edildiğini aktaran Seçer, “Burada çocukların eğlenerek sanat, sinema, tiyatro, drama, bilim, tarım gibi alanlarda hem etkinlik hem atölye faaliyetleriyle eğitim almalarını sağlamak istiyoruz. Bir atölye binamız, çok amaçlı salonumuz, çocuklara etkinlik yapabileceğimiz açık çocuk alanları, Survivor parkuru var. Çocuklara dair ne istiyorsanız hepsi burada var” diye konuştu.

'HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN'

Çocuk Kampüsü’nün Büyükşehir’in hizmete açtığı çocuk gelişim merkezlerinden farklı bir konseptte tasarlandığına dikkat çeken Seçer, “Farklı bir konsept, çocuk gelişim merkezleriyle karıştırmayalım. Bitince ve hizmete girince bunu daha net vatandaşlarımız görme imkânı bulacak. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 8 çocuk gelişim merkezi oluşturduk. Tarsus’tan Anamur’a kadar hepsi faaliyette. Bunun dışında 4 çocuk gelişim merkezi inşaatımız var. Her şey çocuklarımız için. Çünkü çocuklarımız geleceğimiz, çocuklarımızı seviyoruz” ifadelerine yer verdi.

MERSİN'DEKİ ÇOCUKLAR, ÇOCUK KAMPÜSÜ'NE KAVUŞACAK

Geçtiğimiz Mart ayında Mezitli’de Yaşar Doğu Caddesi’nde temeli atılan ve yapımı süratle devam eden Mezitli Çocuk Kampüsü’nün tamamlanmasıyla çocukların eğlenerek öğrenebilecekleri, sanat, drama, bilim, tarım gibi farklı etkinlik atölyelerinin bulunduğu modern bir tesis Mersin’e kazandırılacak. Tesiste bulunan çok amaçlı salon da sinema, tiyatro, konser gibi etkinliklere ev sahipliği yapabilecek.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA