156 sporcu ter döktü, vatandaş keyif yaşadı

Tarih: 16 Temmuz 2024 Salı 12:07

Mersin’de düzenlenen sokak voleybolu turnuvasında 156 kişide oluşan 26 takım 2 gün boyunca finale kalmak için tre dökerken vatandaşlar da sahilde farklı bir etkinlik izlemenin keyfini yaşadı.

Mersin’in bir spor kenti olarak anılması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, spora olan desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in katkılarıyla gerçekleştirilen Red Bull Back Line Turnuvası’nın Mersin elemeleri tamamlandı.

Babil Cumhuriyet Merkezinde gerçekleştirilen ve 2 gün süren turnuva çekişmeli maçlara sahne oldu. İlk gün 10, ikinci gün ise 16 takımın karşılaşmalarının yaşandığı turnuva toplam 156 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Rekabetin en üst seviyelere çıktığı turnuvada; ilk gün; Atom enerji ve Milli takım, ikinci gün ise Mersin Mix ve Çilekler takımları finale adını yazdırdı. Finalist takımlar 28 Temmuz’da İstanbul oynanacak Red Bull Back Line Türkiye finalinde birincilik mücadelesi verecek.

BİLİCİ: 2 GÜN BOYUNCA 26 TAKIM VE 156 SPORCUNUN KATILIMIYLA GÜZEL BİR ETKİNLİK YAPTIK

Red Bull Back Line Mersin Sorumlusu Egemen Bilici, Mersin elemelerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla tamamladıklarını ifade ederek, “2 gün boyunca toplamda 156 sporcu ve 26 takımla beraber güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bütün Mersin halkı geldi ve izledi. Ailelerin ve çocukların katılımıyla beraber keyifli bir etkinlik oldu. Mersin’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Buradaki 4 tane finalistimiz de 28 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleşecek finalde yarışacaklar. Onları orada ağırlayacağız” dedi.

CERİT: MERSİN’DE BÖYLE BİR TURNUVA DÜZENLENMESİNDEN OLDUKÇA MUTLUYUZ

Mersin Voleybol İl Hakem Kurulu Sekreteri Halit Cerit, Mersin’de böyle bir turnuva düzenlenmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, “Turnuvada Türkiye Voleybol Federasyonu’nun resmi hakemleri görev yapıyorlar. Müsabakalarda FIVB oyun kuralları geçerli ama sokak voleybolu olduğu için Red Bull tarafından kurallar biraz esnetildi. O kurallar çerçevesinde müsabakalar oynanıyor” ifadelerine yer verdi. Turnuva hakkında bilgi veren Cerit, “2 takımda 4’er kişi ile oyun oynuyor. Seti kazanan takımın sahası 1 metre içeri kayıyor ve alan küçük bir alanda oyun oynuyor. Korumanız gereken alan daraldığı için avantajlı konuma geliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

156 SPORCU 2 GÜN BOYUNCA İSTANBUL FİNALİ İÇİN KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Turnuva için Adana’dan gelen sporcu Atakan Batmanlı, ilk maçlarının çok güzel geçtiğini söyleyerek, “Bu turnuvada hedefimiz İstanbul’a gidip büyük finalde oynayıp şampiyon olmaktı. Çok güzel geçti. Turnuva için hazırlanmadık ama hepimiz sporcuyuz. 9 senedir voleybol oynuyoruz. Liglerde profesyonel olarak oynuyoruz. Hepimiz tecrübeliyiz” diye konuştu.

Tutku Atay da arkadaşlarıyla keyif almak için turnuvaya katıldığını belirterek, “Hep birlikte spor yapalım ve keyif alalım istedik. Ben üniversite liginde oynuyorum ama takımımızda daha önce oynamayanlar vardı. Rakiplerimiz arasında zorlu olanlarda vardı” dedi.

Etkinliğe Ankara’dan katılan sporculardan Burak Tatar geçen sene Türkiye 2.’si olduklarını belirterek, “Bu sene de iddialıyız. Buradaki atmosfer oldukça güzel. 2 günlük organizasyonu da gerçekten başarılı buldum” diye konuştu.

Turnuvaya Ankara’dan katılan bir diğer sporcu Eren Demiralay, Mersin’e ilk kez geldiğini söyleyerek, “Ben ilk defa yarışmaya katıldım. Mersin’de spor aktiviteleri için birçok yer var. Maçta biraz stresli anlar yaşadım top gitti geldi ama müziğin akışına bıraktım kendimi. Arkadaşlarımla da beraber olunca keyifli bir ortam oldu” sözlerine yer verdi.

VATANDAŞLAR, TURNUVA İLE SEYİR KEYFİNİN TADINI ÇIKARDI

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen Yaren Şahin, Mersin’de ilk defa böyle bir etkinlik gördüğünü belirterek “Öncelikle çok eğlendik. İstanbul’a gitmeye hak kazanan ilk takımız. Milli takım olarak birinci çıktık. Mersin’in görüp görebileceği en güzel etkinliklerden biri. Büyükşehir Belediyemize şehrimize böyle bir organizasyon getirdiği ve böyle bir imkan tanındığı için çok teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Etkinliğe ailesi ve arkadaşları ile birlikte gelen Atak Özer,, "Voleybolu oynamayı da izlemeyi de çok seviyoruz. Böyle etkinlikler Mersin'e renk katıyor ve şehrimizin böyle etkinliklere ihtiyacı var" dedi.

Arkadaşlarıyla birlikte etkinliği izlemeye gelen Gizem Mete de “Ben yarışmacılardan biriydim ama ilk maçımızda elendik. Profesyonel bir takımımız yoktu. Bambaşka bir deneyimdi. Buraya arkadaşlarımızla maçları izlemeye geldik. Aramızda voleybolla alakası olmayan insanlar var ama izlemekten inanılmaz keyif duydular. Pazar günümüze keyif kattı. Çok güzel bir organizasyondu” sözlerine yer verdi.

Emirhan Koçak ise, “Özellikle son maç harikaydı. Mersin gibi böyle güzel bir sahil şehrinin buna ihtiyacı var. Güzel bir kalabalık vardı. Arkadaşlarımızla birlikte eğlendik ve keyif aldık” dedi.

4X4 SOKAK VOLEYBOLU İLE HAKKINDA;
1’i yedek 5 oyuncudan oluşan ve 11 puanlık 3’er set üzerinden oynanan 4*4 sokak voleybolunda seti kazanan takımın sahası 1 metre daralıyor. Rakibine karşı daha küçük bir sahada oynama avantajının elde edildiği turnuva, voleybol kurallarını esnetmekte kalmayıp, voleybolu daha eğlenceli hale de getiriyor.


Etiket: mersin, spor,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA