Mersin ESOB ve MEM arasında işbirliği protokolü

Tarih: 11 Temmuz 2024 Perşembe 16:39

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sanayi ve ticaret işbirliğinin sağlanması için işbirliği ve ortaklık protokolü imzalandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında sanayi ve ticaret işbirliğinin sağlanması, kent ekonomisinin ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitenin arttırılması, öğrencilerin çalışma hayatı içerisine kazandırılması amacı doğrultusunda İşbirliği ve Ortaklık Protokolü imzalandı. Protokol Birlik Başkanı Veysel Sarı ve Mersin MEM Müdürü Fazilet Durmuş tarafından imza altına alındı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, mesleki eğitimle sektörel işbirliği kapsamında öğrencilerin iş dünyasına daha iyi hazırlanmasını sağlama, işgücü piyasasındaki ihtiyaçları karşılama ve işverenle eğitim kurumları arasında daha etkili iletişim kurmaya yönelik hizmetlerine bir yeni halka daha ekledi. Mesleki eğitimle sektörel işbirliğinin hayata geçirilmesi kapsamında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında İşbirliği ve Ortaklık Protokolü imzalandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş arasında imzalanan protokol ile sanayi ve ticaret iş birliğinin sağlanması, kent ekonomi ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitenin arttırılması, sosyal ekonomik gelişmelerin takip edilmesi, öğrencilerin çalışma hayatı içerisine kazandırılması, kırılgan grupların hayat boyu öğrenmesini kapsıyor. Yine protokol ile il genelinde faaliyet yürüten Mersin ESOB’a bağlı meslek odaları ve üyelerine yönelik eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi amaçlanıyor.

İmza töreninde konuşan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, kurum olarak mesleki eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, bu bağlamda TESK, UNİCEF ve İLO işbirliği ile 6 meslek alanında çeşitli projeler yürüttüklerini, kent merkezinde başlattıkları bu eğitimleri ilçelere yayma çalışması içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Sarı, yine kentte mesleki eğitime ivme kazandırılması ve mesleki eğitimle sektörel işbirliğinin arttırılması doğrultusunda kısa adı MEKSA olan Mesleki Eğim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı Mersin Şubesini ilimize kazandırma çalışmasında olduklarını kaydederek, kısa süre içerisinde bu müjdeyi vereceklerini ifade etti.

Ülkemizin üretken bir konuma getirilmesi doğrultusunda mesleki eğitimin büyük önem taşıdığının altını çizen Başkan Sarı, artarak ihtiyaç duyulan vasıflı insan gücünü yetiştirme amacına yönelik böyle bir protokolü hayata geçirmeyi planladıklarını ve yapılan ikili görüşmeler sonrası bugün MEM ile işbirliği ortaklık protokolünü imzaladıklarını kaydederek, “ Buradaki ana amacımız, çalışarak üreten, kendi imkanları doğrultusunda ayakta durabilen, kentine ve ülkesine hizmet eden vasıflı ve onurlu insanları topluma kazandırmaktır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz işbirliği davetimize olumlu cevap vererek işbirliği protokolünü imzaladığımız Milli Eğitim Müdürümüze ve ilgili mesleki eğitim müdürlerine çok teşekkür ediyorum. İşbirliği ve Ortaklı Protokolümüz kentimize, esnafımıza, mesleki eğitim öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ise yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitim sürecinin ülkenin kalkınmasının ana noktası olduğuna vurgu yaparak, toplumsal refah ve huzurun olmazsa olmazı olan mesleki eğitim konusunda atılan her adıma sıcak baktıklarını ifade etti.

Daha sonra ise protokol Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından imza altına alındı. İmza törenine MEM Mesleki Eğitim Şube Müdürü Cuma İvrendi, Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen Birlik Genel Sekreteri Yasemin Durmuş, Mersin Tesisatçılar odası Başkanı Hasan Çokgün katılım gösterdi.


Etiket: mersin, eğitim,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA