Jandarmaya kadına yönelik şiddet anlatıldı

Tarih: 10 Temmuz 2024 Çarşamba 12:02

Mersin’de İl Jandarma Komutanlığında görevli erbaş ve erlere yönelik; Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

 

 

Mersin’de ‘Şiddete karşı sıfır tolerans’ ilkesiyle, kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağdurlarının korunması ve güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik kapsamlı faaliyetler gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda; Tarsus Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığında bulunan erbaş ve erlere yönelik; “Kadına Yönelik Şiddet, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Ailenin Önemi ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar” konularında bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Eğitimde, Tarsus İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde görevli bir sosyolog ile İl Müftülüğünden bir personel de katıldı. Eğitimin sonunda, Kadına El Kalkamaz Broşürü dağıtıldı.
Jandarma ekipleri; şiddete sıfır tolerans ilkesiyle kadın ve çocuklara yönelik şiddet olaylarına karşı azim ve kararlılıkla mücadele edileceğini belirtti.


Etiket: mersin, jandarma, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA