Uzmanından güneş yanığı uyarısı

Tarih: 9 Temmuz 2024 Salı 13:12

Mersin Şehir Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr Ahmet Kozan, güneş yanığı hakkında uyararak, dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

 

 

 

Mersin Şehir Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr Ahmet Kozan, yaz mevsimi nedeni ile güneş yanıklarının insan yaşamında büyük bir tuttuğunu belirterek, “Güneş yanığı, cildimizin güneş ışınlarına yoğun bir şekilde maruz kalması sonucu oluşan bir reaksiyondur. Genellikle birinci veya ikinci derece yanık şeklindedir. Güneş yanığı güneşe maruziyetten 4-6 saat sonra oluşmaya başlar, oluşurken ciltte kızarıklık, ısı artışı, şişlik, kabarcıklar oluşabilir,  hassasiyet, ağrı da eşlik edebilir” dedi.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr Ahmet Kozan, güneş yanığından korunmanın yollarına değinerek, "Güneş yanığından korunmak için, güneş koruyucu ürünler kullanmalıyız, saat 11 ila 16 arasında mümkünse güneşe çıkmamaya özen göstermeliyiz, açık renk giysiler giyip şemsiye, şapka, gözlük gibi aksesuarlar kullanmalıyız. Eğer bir güneş yanığı oluşursa o sırada soğuk uygulama yapıp, ağrı kesici ve antibiyotikli kremler varsa kullanabiliriz ve tabii ki sonrasında da mutlaka doktorumuza başvurmalıyız” diye konuştu. 


Etiket: mersin, sağlık,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA