Mersin’e Nijeryalı damat

Tarih: 6 Temmuz 2024 Cumartesi 12:17

Ankara’da eğitimlerine devam ederken tanışan ve birbirlerine olan sevgileriyle iki farklı kültürü bir araya getiren Jesujuwon Ezekiel ve Ayfer Tuna, Mersin’de mutluluğa yelken açtı.

Ankara'da eğitimlerine devam ederken tanışan ve birbirlerine olan sevgileriyle iki farklı kültürü bir araya getiren Jesujuwon Ezekiel ve Ayfer Tuna, hayatlarının en önemli adımlarından birini attı. Nijerya uyruklu Jesujuwon ve Mersin doğumlu Ayfer, başlangıçta dil ve kültür farklılıklarını aşmakta zorlansalar da, kararlılıkları ve sevgileriyle bu engelleri aşmayı başardılar.

Jesujuwon, Ankara'da üniversite yıllarında Ayfer ile tanıştığında, karşılaştıkları kültürel farklılıkların onları birbirlerine daha da yakınlaştırdığını söylüyor. "İlk başta dil bariyerleri ve farklı gelenekler bizim için zorluk oluşturdu ama zamanla birbirimizin kültürlerini öğrenmek ve anlamak ilişkimizi daha da güçlendirdi" diyen Jesujuwon, Türkiye'ye ve özellikle Mersin'e olan adaptasyon sürecini de keyifle geçirdiğini belirtiyor.

Ayfer ise, "Jesujuwon ile tanıştığımızda, Nijerya kültürünü ve geleneklerini öğrenmek benim için çok değerli bir deneyim oldu. Bu deneyim bize hem bireysel olarak büyüme fırsatı sağladı hem de kültürel olarak zenginleşmemize katkıda bulundu" diyor.

Çift, evlilik kararlarını alırken her iki kültürün değerlerini de önemsediklerini ve geleceklerini birlikte inşa etmek için kararlı olduklarını belirtiyor. Jesujuwon ve Ayfer'in hikayesi, kültürel çeşitliliğin ve karşılıklı anlayışın bir araya geldiği bir örnek oluşturuyor.


Etiket: Jesujuwon Ezekiel, Ayfer Tuna,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA