Tarsus’ta perakendeciler sektörel sorunları ele aldı

Tarih: 4 Temmuz 2024 Perşembe 10:50

Mersin’de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Grubu (Gıda Perakende Ticareti) üyeleri, perakende sektörünün sorunları ele aldı

Mersin'de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Grubu (Gıda Perakende Ticareti) üyeleri sektöre yönelik konuları değerlendirmek üzere bir araya geldi. Komite üyelerinin üzerinde en çok durduğu konu rekabette yaşanan zorluklar oldu.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu komite toplantısında perakende sektöründe yaşanan sıkıntılar ve öneriler ele alındı.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi, internet kullanımının artışı, tüketicilerin internet tabanlı uygulamalar ile mal ve hizmetlere çok hızlı şekilde ulaşmasıyla birlikte satın alma davranışlarında önemli değişimler olduğunu belirten sektör temsilcileri, yaşanan bu değişimlerin rekabet koşullarını çoğu zaman zorlaştırdığına dikkat çektiler.

-İş modelleri değişti

İnternet kullanımının artmasına bağlı olarak artan e-ticaretin, perakendecilik sektöründeki firmaların iş modellerini de değiştirmelerine neden olduğu belirten komite üyeleri, yeni müşteriler bulmak, mevcut müşterilerini sadık hale getirecek aksiyonlar geliştirmek, uzun vadeli ve kalıcı ilişkiler kurmaya yönelik müşteri evresi odaklı dönem için fikir alışverişinde bulundular.

-Rekabet koşulları ağırlaşıyor

Diğer taraftan zincir marketler nedeniyle rekabet koşullarının daha da ağırlaştığına dikkat çeken perakende sektörü temsilcileri, komisyon oranlarının yüksekliğinden, finansmana erişim sorunundan, denetim eksikliği ve kalifiye eleman problemine kadar pek çok konuyu ele aldı.

Bunun yanı sıra toplantıda sektörde güç birliği oluşturmak adına Tarsus’a gıda toptancıları sitesi kurulması yönünde talep de iletildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA