Vali Pehlivan: Mersin tanınırlığının artması için büyük gayret şart

Tarih: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 12:39

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, il sınırları içinde 926 tescilli antik ve tarihi değeri olan eserle birlikte 1642 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentin yurt içinde ve dışında tanınırlığının artırılması konusunda gayret gösterildiğini söyledi.

 



Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Turizm İşletmeciler Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıya Vali Pehlivan’ın yanı sıra, Mersin Turizm İşletmeciler Derneğinin düzenlediği toplantıda turizmcilerle bir araya geldi. Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmeciler Derneği Başkanı Hamit İzol ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin sahipleri ve yöneticileri katıldı.

Mersin’in doğası, tarihi, denizi, güneşi ile yurt içinde ve yurt dışında tanınırlığının artırılması konusunda büyük bir gayret gösterildiğinin altını çizen Vali Pehlivan toplantıda yapmış olduğu konuşmasında; ”Akdeniz’in kıyısında 321 km sahil şeridinde 11’i mavi bayraklı 41 plajı ve 100’ün üzerinde koylarıyla deniz turizminde tercih edilen önemli tatil merkezlerinden olan Mersin İlimiz; sahip olduğu çok sayıdaki tarihi yapıları, doğal varlıkları, antik kentleri, inanç turizm merkezleri, zengin mutfağı ve eşsiz doğasıyla her geçen gün daha fazla turisti ağırlıyor. Mersin’in tanıtımına katkı yapmak ve sahip olduğumuz yapıları, varlıkları ön plana çıkarmak amacıyla UNESCO geçici miras listesinde olan; Tarsus İlçemizde bulunan St. Paul Kuyusu ve çevresi, Erdemli İlçemizde bulunan Korykos Antik Kenti, Mut İlçemizde bulunan Alahan Manastırı ve Anamur İlçemizde bulunan Mamure Kalesi’ni  kalıcı listeye aldırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca diğer tarihi varlıklarımızda önce geçici listeye sonrada kalıcı listeye aldırmak gibi bir hedefimiz var” dedi.

Vali Pehlivan, Mersin il sınırları içinde 926 tescilli antik ve tarihi değeri olan eserle birlikte 1642 tescilli tarihi yapının olduğuna dikkat çekerek, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapan, tarihi limanlarıyla önemli bir ticaret merkezi olan Mersin’de 11 ören yerimiz ve 11 de müzemiz var. Buralara binlerce ziyaretçi geliyor. 605 otelimiz de 45 bine yakın yatak kapasitemiz var. Buralarda da yıldan yıla ziyaretçi sayısı artıyor. İlimizin diğer sektörlerde olduğu gibi, turizm alanında gelişim çıtasını daha da yukarılara çıkarmak için başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla, turizm paydaşlarıyla iş birliği, koordinasyon ve uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin, vali, alihamzapehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA