Vali Pehlivan’dan Yangın Yönetim denetimi

Tarih: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 09:11

Mersin’de Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü Ve Yangın Yönetim Merkezi’ni ziyaret etti, değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini ziyaret etti, Bölge Müdürü, Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla   değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Pehlivan, toplantı öncesi Mersin’e yeni atanan ve görevine başlayan Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’ı ziyaret etti, görevinin hayırlı olmasını diledi, başarılar temenni eti.

Bölge Müdürü, Müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, Mersin genelinde yürütülen ormancılık faaliyetleri, alanda yürütülen çalışmalar, orman yangınları ile mücadele başta olmak üzere ilgili çeşitli konular hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Pehlivan toplantıda; Mersin Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’tan orman yangınlarını önlemeye ilişkin yürütülen çalışmalar, risk teşkil eden bölgelerin ve orman varlıklarının takibi, zenginleştirme çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Toplantı sonrasında ormanlarda çıkabilecek yangınların izleme ve takip çalışmalarının yapıldığı, anlık bilgilerin paylaşıldığı ve gerekli koordinasyonun sağlandığı Yangın Yönetim Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan; “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerleri çok yüksek seyrediyor. Buna bağlı olarak orman yangını çıkma riski artıyor. Ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangınlara karşı korumak amacıyla 14 Haziran 2024 tarihinde bir genel emir yayınladık. Bu emirde yer alan tedbirlerin uygulanması ve takibinin yapılması yangınların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir“ dedi.


Etiket: mersin, vali, alihamzapehlivan,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA