Sürücüler dikkat; Jandarmanın bu radarı af etmiyor

Tarih: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 08:55

Mersin’de İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yerli ve milli imkânlarla geliştirilen MEDAR Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) radarı kullanarak hızlı ve sonuç odakları çalışıyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, yerli ve milli imkânlarla geliştirilen MEDAR Mobil Hız Tespit Sistemi MTS radarı kullanıyor. Mersin Trafik Jandarması ekipleri aşırı hız nedeniyle meydana gelebilecek trafik kazalarının azaltılması amacıyla daha hızlı ve sonuç odaklı çalışmalarını sürdürüyor.
Lazer tabanlı Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda onlarca araç eş zamanlı olarak takip edilebiliyor. Hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı belirlenebiliyor. Ayrıca araçların fotoğrafı çekilip video kaydı ile suç tespiti yapılıyor. Hız Tespit Sistemi araca monte olmadan seyyar olarak ta kullanılabiliyor. Mersin İl Jandarma Komutanlığınca; Yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar ile hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı, vatandaşlarımızın gideceği yere kazasız gidebilmelerini sağlayarak “Söz Konusu İnsan ise; Trafikte 1 Can Kaybı bile Fazladır.” Mottosuyla hareket edildiği kaydedildi.


Etiket: mersin, jandarma, asayiş, operasyon,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA