Tarsus TSO gündeme mesleki eğitim ve ara elemanı aldı

Tarih: 2 Temmuz 2024 Salı 16:01

Mersin’in Tarsus ilçesinde, reel sektörün beklentileri ile kamu-özel sektör işbirliği kapsamında yapılması planlanan çalışmalar enine boyuna değerlendirildi.

Mersin'de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısında mesleki eğitim, ara eleman ve istihdam konuları gündeme getirildi. Toplantıda, reel sektörün beklentileri ile kamu-özel sektör işbirliği kapsamında yapılması planlanan çalışmalar enine boyuna değerlendirildi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Temmuz ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı başkanlığında yapıldı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Okul Müdürü Abdurrahim Gümüş ve Erkin Özmutlu’nun konuk olarak katıldığı toplantıda, mesleki eğitim, ara elaman ve istihdam noktasında yapılması planlanan ortak çalışmalar ele alındı.

Koçak: İstihdam en önemli moddomuz

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, yeni dönemde istihdamın en önemli moddoları olduğuna vurgu yaparak, bu kapsamda yapılacak her işbirliğini önemli bulduklarını söyledi. Türkiye’de nitelikli iş gücü ve ara elaman sorunu yaşandığını, ciddi ve somut projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini her platformda dile getirdiklerini ifade eden Koçak, “Özel sektörün beklentisi nitelikli çalışan bulmak. Bunun için de mesleki eğitimin beklentileri karşılaması çok önemli. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğinin artırılması, özel sektörün rolünün güçlendirilmesi gerektiğini her platformda yinelemeye devam ediyoruz. Mesleki eğitim ile reel sektörü birbirine entegre eden her proje bizim için kıymetli’’ dedi.

Piyasada talep görmesi önemli

Bilişim, elektrik-elektronik ve yenilebilir enerji olmak üzere üç alan üzerinde eğitim hizmeti sunan Tarsus TSO MTAL’in yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Gümüş, Piyasada talep gören, reel sektörün beklentilerine uygun nitelikteki mesleki eğitim modeli ile kalifiye teknik eleman yetiştirmeyi istediklerini ve bunun için de işbirliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Ortak proje ve çalışmalar konusunda fikir alışverişi yapılan toplantıda daha sonra serbest kürsüye gelerek söz alan meclis üyeleri kendi sektörleriyle ilgili görüş ve önerilerini değerlendirerek beklentilerini aktardı.


Etiket: mersin, tarsus,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA