Çeşmeli-Taşucu otobanında hummalı çalışma sürüyor

Tarih: 30 Haziran 2024 Pazar 22:01

Mersin’de kent trafiğini rahatlatacağı gibi turizm, tarım ve ekonomi içinde büyük bir öneme sahip olan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi’nde çalışmalar tüm hızı ile sürüyor.



 


Mersin Vali Ali Hamza Pehlivan, Ulaştırma Ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt ile Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi Çeşmeli-Kızkalesi Kesiminde incelemelerde bulundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin Karayolları 5.Bölge Müdürü İlhan Aytekin, yüklenici firma ve Karayolları yetkililerinden oluşan heyet, Akdeniz Bölgesinin en önemli destinasyonlarından olan Mersin’in Erdemli, Silifke gibi turizm ve aynı zamanda başta tarım olmak üzere diğer ekonomik faaliyetlerin yapıldığı ilçelerini Mersin-Adana-Gaziantep Otoyoluna bağlayacak, devamında Gülnar, Aydıncık, Bozyazı, Anamur ilçeleri ve Antalya iline doğru uzanan Akdeniz Sahil yolunda kesintisiz, yüksek standartlı ve güvenilir bir şekilde ulaşım sağlayacak olan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesinin Çeşmeli -Kızkalesi kesiminde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. İncelemelerin ardından gerçekleştirilen toplantıda otoyol inşaat sürecine ilişkin hususlar değerlendirildi.

7 tünel, 5 viyadük, 7 köprü, 23 üstgeçit, 32 altgeçit ve 74 menfezin olacağı ve toplamda 52,80 kilometre olacak yolun tamamlanması ile Antalya-Mersin (D400) ve Konya-Mersin (D715) Devlet Yollarının transit trafiğinin, şehir merkezlerine girmeden mevcut otoyol ağıyla birleşmesi ile beraber kesintisiz bir trafik sağlanacaktır. Ayrıca sonraki etapta yapılması planlanan Kızkalesi-Taşucu Kesiminin tamamlanması ile Taşucu Limanının ekonomik açıdan cazibesi artacak, daha tercih edilir olacak, Mersin Limanının yoğunluk yükünü paylaşacaktır. Çukurova Uluslararası Havalimanına ulaşımda kolaylık sağlanarak, bölgedeki tarım, sanayi, lojistik ve turizm gibi sektörlerin gelişmesine büyük katkılar sağlayacak.

 

 


Etiket: mersin, trafik, otoyol,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
 
  GÜNCEL
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
 
  FACEBOOK
 


 
 
 


 
 
 

 

Mersin Post | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinpost.com.tr © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Mersin Post basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA